None
10 0 1 0

10 lokacija širom sveta gde je ženama zabranjen ulaz iz najglupljih mogućih razloga

Podeli
Svet
Predrag J.
Svet
Aug 09, 2016

Pogledajte ovih 10 mesta širom sveta gde je ženama zabranjen pristup. Ovo će vas podsetiti na to da svet u kom živimo i nije toliko savršen.

1. Sveta Gora

Sveta Gora
Foto: thatviralfeed.com
Ova planina na poluostrvu Atos služi kao manastir za oko 2000 monaha, a ženama i životinjama ovom mestu zabranjen je pristup više od 1000 godina. U prošlosti su se žene krišom ušunjavale na ovo mesto u znak protesta, ali su uvek doživljavale negativne reakcije.

2. Haji Ali Darga, Bombaj, Indija

Haji Ali Darga, Bombaj, Indija
Foto: thatviralfeed.com
Ovo je jedna od najvećih znamenitosti Bombaja, ali je ženama zabranjen pristup, jer je prema islamu ogroman greh ukoliko žena dođe u kontakt sa moštima sveca. Danas je ženama dozvoljen ulazak u hram ali ne i u prostoriju gde se mošti sveca nalaze.

3. Planina Omine u Japanu

Planina Omine u Japanu
Foto: alljapantours.com
Ovo je dom Jamabuši monaha, a ženama je ovde strgo zabranjen pristup. Ovo je sve da bi se odagnale grešne misli i da monasi ne bi padali u iskušenje, oni žive pravim pustinjačkim životom.

4. Hram Ajapa, Sabrimala, Indija

Hram Ajapa, Sabrimala, Indija
Foto: thatviralfeed.com
Svim ženam starosti između 10 i 50 godina zabranjena je molitva u hramu, jer bi one u tom periodu mogle imati menstruaciju. Jednom je jedna 35-godišnja žena ušla u hram, a sveštenik je izveo molitvu prečišćavanja.

5. Hram Džain u Indiji

Hram Džain u Indiji
Foto: thatviralfeed.com
Ženama je zapravo u ovom hramu dozvoljen ulaz, ali u hramu postoji odbor koji određuje koliki broj žena ima prava da uđe unutar prostorija. Pored strogih pravila oblačenja, hram apsolutno ne dozvoljava ženama koje imaju menstruaciju da uđu.

6. Patbausi Satra, Asam, Indija

Patbausi Satra, Asam, Indija
Foto: thatviralfeed.com
Ženama nije dozvoljen pristup kako bi se očuvala "čistoća" ovog mesta. Oni takođe navode menstruaciju kao jedan od razloga zabrane. 2010. godine guverner Asama bio je u poseti hramovima i poveo grupu od 20 žena. Nakon toga hram je neko vreme bio otvoren za žene, ali je zabrana opet stupila na snagu.

7. Kartikejin hram u Indiji

Kartikejin hram u Indiji
Foto: thatviralfeed.com
Ženama je u potpunosti zabranjen pristup prostorijama ovog hrama. Čak postoji i mit da Bog proklinje žene koje uđu u hram, umesto da ih blagosilja, čak i ako ona ulazi iz pobožnih razloga.

8. Sportski stadioni u Iranu

Sportski stadioni u Iranu
Foto: aljazeera.com
Od revolucije 1979. godine ženama je zabranjen pristup sportskim manifestacijama. Pristalice ove odluke smatraju da je neprimereno da žene budu na ovakvim mestima jer muškarci nose kratke pantalone, često se koriste neprimerene reči, a i žene bi se mešale sa ljudima koje im nisu porodica.

9. Murfild golf klub u Škotskoj

Murfild golf klub u Škotskoj
Foto: thatviralfeed.com
Verovali ili ne, golf klub Ist Lotian odlučii su da ne prihvataju ženske članove, 64% bilo je za ovu odluku. Ova odluka ih je čak i koštala ovaranja Prvenstva, ali su oni ostali dosledni svojoj odluci.

10. Saudijska Arabija

Saudijska Arabija
Foto: thatviralfeed.com
Ukoliko ste ženski putnik, a nemate pratnju, nikako nećete uspeti da uđete u ovu zemlju. Čak i ukoliko dobijete vizu, morate imati muškog pratioca kako biste ušli u zemlju. Žene u Saudijskoj Arabiji takođe ne mogu ući na groblje, a nije im dozvoljeno ni da budu vozači.
Image source: thatviralfeed.com
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email