None
10 0 1 0

10 običnih stvari koje su STROGO ZABRANJENE u prisustvu Engleske kraljice

Podeli
Svet
Mirka S.
Svet
Mar 31, 2017

Biti član kraljevske porodice znači živeti potpuno drugačijim načinom života. Ovo podrazumeva ne samo da ste uvek u očima javnosti, već i stroga pravila koja treba da se poštuju. Da li ste se ikada pitali kako bi izgledao vaš susret sa kraljicom? Evo nekih pravila kojih se svako treba pridržavati.

1. Nazivanje pogrešnim imenom

Nazivanje pogrešnim imenom
Foto: wikimedia.org
Kada sretnete kraljicu, treba da joj se obratite sa "Vaše veličanstvo". Ako imate sreće da nastavite razgovor, obratićete joj se sa "Madam". Na kraju razgovora se vraćate na "Vaše veličanstvo" kako biste završili razgovor.

2. Sedenje

Sedenje
Foto: wikimedia.org
Ako sedite u momentu kada kraljica ulazi u prostoriju, onda bolje ustanite kako biste je "priznali". Sedenje je veliki znak nepoštovanja.

3. Okretanje leđa

Okretanje leđa
Foto: wikimedia.org
Ako je kraljica u vašem prisustvu, ne smete da joj okrećete leđa. Takođe ne treba predugo da držite pogled dalje od nje, kao ni da joj okrenete leđa da vidite šta je iza vas.

4. Srkanje čaja

Srkanje čaja
Foto: wikimedia.org
Srkanje možda pomaže da se čaj ohladi pre nego što vam dotakne jezik, ali ovo nikada ne treba raditi ispred kraljice. Treba samo da podignete šoljicu, ne i tanjirić i da zamenite šoljicu nakon svakog gutljaja.

5. Zagrljaj

Zagrljaj
Foto: wikimedia.org
Iako ne postoji pravilo da kraljica ne sme da se dodirne, već stotinama godina se članovi kraljevske porodice ne dodiruju kada se sretnu. Ako vas kraljica sama zagrli, onda prihvatite (što će se desiti samo ako ste Prva dama, kao na slici).

6. Nesigurnost oko poklanjanja

Nesigurnost oko poklanjanja
Foto: youtube.com
Poslednja stvar koju želite da uradite pred kraljicom je da budete nervozni dok je pozdravljate. Poznato je da postoji protokol koji nalaže da se žene blago naklone u znak pozdrava, a muškarci poklone u malom luku. Ovo nije zakon, ali treba pratiti tradiciju. Čak i vojvotkinja od Kembridža mora da se pokloni!

7. Nošenje haljine za svaki dan

Nošenje haljine za svaki dan
Foto: wikimedia.org
Na sastanku sa kraljicom treba da ste obučeni prefinjeno, čak pomalo konzervativno. Pred njom ne smete nositi otvorene haljine, jer za to postoji vreme i mesto!

8. Započinjanje teških i ozbiljnih razgovora

Započinjanje teških i ozbiljnih razgovora
Foto: wikimedia.org
Kraljica je majstor "ćaskanja", jer je to nešto što je radila ceo svoj život, sastajući se sa velikim ljudima širom sveta. Međutim, ako se desi da pričate sa njom, nikada ne započinjite temu u kojoj će morati da deli mišljenja sa vama, posebno politička. Umesto toga se držite tema poput vremenskih prilika ili putovanja. Bezbednije je tako!

9. Rukovanje

Rukovanje
Foto: wikimedia.org
Nikada nemojte prvi da ponudite da se rukujete sa kraljicom, već ona treba da bude prva. Nakon toga se nežno rukujte.

10. Selfi

Selfi
Foto: wikimedia.org
Ni ovo nije zvanično pravilo, ali je kraljica izjavila da ne voli selfije. Njoj nedostaju dani kada su svi razgovarali oči u oči i nisu bili opsednuti selfijima. Ako se desi da ste u njenoj blizini, zamolite nekog drugog da vas slika, jer bi vam to značilo.
Image source: wikimedia.org
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email