None
12 0 1 0

12 prokrijumčarenih fotografija iz Severne Koreje koje svet nikada nije trebao da vidi!

Podeli
Svet
Milena J.
Svet
Jan 03, 2016

Cela zemlja je zavijena u stvarnu i figurativnu tamu, što je čini jednom od najmističnijih zemalja na svetu. Nema mnogo turista koji su posetili Severnu Koreju - u stvari skoro da je nemoguće da Amerikanac krene u posetu bez skupe i teško regulisane vize.

Jedan fotograf, Erik Lafordž, uspeo je da poseti jednu od najčudnijih zemalja na svetu, a slike koje je napravio tamo su zaista neverovatne. Za one koji uspeju da se nađu unutar Korejskih granica, fotografisanje je veoma zabranjeno. Korišćenjem memorijske kartice koju je morao da prokrijumčari ilegalno iz zemlje, Lafordž je uspeo da pokaže svetu Severnu Koreju kakvu niko do sad nije video. Pogledajte slike, zajedno sa Lafordžovim opisima.

1. "Ovaj vojnik je spavao na polju. Ova slika je zaista doprinela da nastavim da slikam i rizikujem da možda budem izbačen iz zemlje."

"Ovaj vojnik je spavao na polju. Ova slika je zaista doprinela da nastavim da slikam i rizikujem da možda budem izbačen iz zemlje."

2. "Žena stoji usred gomile vojnika, Ova fotografija nije smela da bude uslikana, jer vlasti ne dozvoljavaju fotografisanje vojske."

"Žena stoji usred gomile vojnika, Ova fotografija nije smela da bude uslikana, jer vlasti ne dozvoljavaju fotografisanje vojske."

3. "Izvan urbanih sredina, ovakav prizor je sasvim normalan."

"Izvan urbanih sredina, ovakav prizor je sasvim normalan."

4. "Podzemna stanica u Pjongjangu je najdublja na svetu jer služi kao sklonište. Neko me je video da slikam i rekao mi da je obrišem, jer se u kadru nalazi tunel."

"Podzemna stanica u Pjongjangu je najdublja na svetu jer služi kao sklonište. Neko me je video da slikam i rekao mi da je obrišem, jer se u kadru nalazi tunel."

5. "Kada su vremena teška (kao što ovde obično i jesu), mogu se videti deca kako rade za poljoprivredne kolektive."

"Kada su vremena teška (kao što ovde obično i jesu), mogu se videti deca kako rade za poljoprivredne kolektive."

6. "Na dan Kimjogilia festivala, hiljade Severnih Korejaca moraju da stoje u redovima kako bi posetili različite spomenike."

"Na dan Kimjogilia festivala, hiljade Severnih Korejaca moraju da stoje u redovima kako bi posetili različite spomenike."

7. "Kako su automobili postali rasprostranjeniji u Pjongjangu, seljaci se još uvek navikavaju na njih. Deca se igraju na sredini glavnih ulica kao i ranije dok nije bilo automobila na vidiku."

"Kako su automobili postali rasprostranjeniji u Pjongjangu, seljaci se još uvek navikavaju na njih. Deca se igraju na sredini glavnih ulica kao i ranije dok nije bilo automobila na vidiku."

8. "Javni prevoz između gradova skoro da ne postoji. Građanima je potrebna dozvola kako bi išli iz jednog mesta u drugo. Na auto-putevima možete videti vojnike kako stopiraju."

"Javni prevoz između gradova skoro da ne postoji. Građanima je potrebna dozvola kako bi išli iz jednog mesta u drugo. Na auto-putevima možete videti vojnike kako stopiraju."

9. "Zabranjeno je slikanje vojnika dok se odmaraju."

"Zabranjeno je slikanje vojnika dok se odmaraju."

10. "Takođe je zabranjeno slikanje neuhranjenosti."

"Takođe je zabranjeno slikanje neuhranjenosti."

11. "Ovo nije cirkus, ovo su radnici zemlje sa niskim bezbednosnim standardima."

"Ovo nije cirkus, ovo su radnici zemlje sa niskim bezbednosnim standardima."

12. "Apsolutno je zabranjeno slikanje statue Kima od pozadi. Smatra se veoma nepristojnim."

"Apsolutno je zabranjeno slikanje statue Kima od pozadi. Smatra se veoma nepristojnim."
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email