None
8 0 1 4

8 najčudnijih oružja za koje nećete moći da poverujete da su se zaista koristila

Podeli
Svet
Tanja B.
Svet
Dec 29, 2015

Ako mislite da su ratovi iz prošlosti bili dosadni, razmislite ponovo. Pokazaćemo vam neke od najboljih i najtajanstevnijih oružja koja su se koristila!

1. Zaslepljivač

Zaslepljivač
Foto: indiatimes.com
Može se samo očekivati od Britanaca da smisle "slatka" imena za borbena oružja. Međutim, ovo nesmrtonosno oružje radi baš ono što ime opisuje - zaslepljuje ljude. Kako divno! Ovo oružje se koristi kako bi privremeno oslepeo borce i nadjačao protivnike u vizuelnom pogledu.

Iako je protokol iz UN izričito zabranio korišćenje oružja koja oslepljuje ljude, "zaslepljivač" je izbegao protokol, jer su njegovi efekti trenutni.

2. Golub za navođenje rakete

Golub za navođenje rakete
Foto: indiatimes.com
A mislili smo da su golubovi dobri samo u raznošenju pisma. Ispostavilo se da su bili prilično dobri i u bombardovanju ljudi. Ipak, prilično je smešno kako je funckionisalo. Specijalizovana kupa se stavlja na vrh raketa, i svaka kupa imala je tri odeljka gde se posebno u svakom nalazi po golub i ekran koji prikazuje putanju rakete. Golubovi bi kljucali u ekran kako bi poravnali raketu i kako bi je vratili u pravi smer. To bi moglo da se prepozna kada bi projektili bili van centra. U takvim situacijama sva tri goluba kljucaju u centar ekrana koji vodi ka meti.

3. Pileće nuklearne bombe

Pileće nuklearne bombe
Foto: indiatimes.com
Da, ovo zaslužuje da se pomene, definitivno! 1957. godine, tokom Hladnog rata, Britanija je smislila plan kako da zakopa niz nuklearnih bojevnih glava širom Nemačke. Ovo im je služilo samo kao osiguranje od Sovjetske armije ako ih slučajno prevari i krene sa invazijom iz Istočne Evrope. Imali su problem sa hladnoćom u nekim delovima Nemačke, tokom zime nuklearna oružja ne bi funkcionisala.

Koja je poenta imati moćna nuklearna oružja ako ne funkcionišu kada je potrebno? Neki od najboljih britanskih umova je došao na malo neobičnu ideju. Njihova teorija je bila da nuklearne bombe stavljaju u piliće i tako će njihova telesna toplota omogućiti nuklearnim bombama da rade.

4. Protivtenkvoski psi

Protivtenkvoski psi
Foto: indiatimes.com
Ovo postaje sve bolje, zar ne? Ljudi su zaista bili okrutni prema životinjama... Dakle, protivtenkvoski psi su korišćeni od strane Sovjeta tokom Drugog stvetskog rata kako bi se borili protiv nemačkih tenkova. Bombe bi se stavljale na leđa pasa koji su trenirani za nalaženje hrane u tenkovima. I kada bi se pas eventualno približio tenku, daljinskim upravljanjem se aktivira bomba. Sovjeti su tvrdili da je više od 300 tenkova uništeno zahvaljujući ovoj taktici.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email