None
8 0 1 0

8 najčudnijih oružja za koje nećete moći da poverujete da su se zaista koristila

Podeli
Svet
Tanja B.
Svet
Dec 29, 2015

Ako mislite da su ratovi iz prošlosti bili dosadni, razmislite ponovo. Pokazaćemo vam neke od najboljih i najtajanstevnijih oružja koja su se koristila!

1. Zaslepljivač

Zaslepljivač
Foto: indiatimes.com
Može se samo očekivati od Britanaca da smisle "slatka" imena za borbena oružja. Međutim, ovo nesmrtonosno oružje radi baš ono što ime opisuje - zaslepljuje ljude. Kako divno! Ovo oružje se koristi kako bi privremeno oslepeo borce i nadjačao protivnike u vizuelnom pogledu.

Iako je protokol iz UN izričito zabranio korišćenje oružja koja oslepljuje ljude, "zaslepljivač" je izbegao protokol, jer su njegovi efekti trenutni.

2. Golub za navođenje rakete

Golub za navođenje rakete
Foto: indiatimes.com
A mislili smo da su golubovi dobri samo u raznošenju pisma. Ispostavilo se da su bili prilično dobri i u bombardovanju ljudi. Ipak, prilično je smešno kako je funckionisalo. Specijalizovana kupa se stavlja na vrh raketa, i svaka kupa imala je tri odeljka gde se posebno u svakom nalazi po golub i ekran koji prikazuje putanju rakete. Golubovi bi kljucali u ekran kako bi poravnali raketu i kako bi je vratili u pravi smer. To bi moglo da se prepozna kada bi projektili bili van centra. U takvim situacijama sva tri goluba kljucaju u centar ekrana koji vodi ka meti.

3. Pileće nuklearne bombe

Pileće nuklearne bombe
Foto: indiatimes.com
Da, ovo zaslužuje da se pomene, definitivno! 1957. godine, tokom Hladnog rata, Britanija je smislila plan kako da zakopa niz nuklearnih bojevnih glava širom Nemačke. Ovo im je služilo samo kao osiguranje od Sovjetske armije ako ih slučajno prevari i krene sa invazijom iz Istočne Evrope. Imali su problem sa hladnoćom u nekim delovima Nemačke, tokom zime nuklearna oružja ne bi funkcionisala.

Koja je poenta imati moćna nuklearna oružja ako ne funkcionišu kada je potrebno? Neki od najboljih britanskih umova je došao na malo neobičnu ideju. Njihova teorija je bila da nuklearne bombe stavljaju u piliće i tako će njihova telesna toplota omogućiti nuklearnim bombama da rade.

4. Protivtenkvoski psi

Protivtenkvoski psi
Foto: indiatimes.com
Ovo postaje sve bolje, zar ne? Ljudi su zaista bili okrutni prema životinjama... Dakle, protivtenkvoski psi su korišćeni od strane Sovjeta tokom Drugog stvetskog rata kako bi se borili protiv nemačkih tenkova. Bombe bi se stavljale na leđa pasa koji su trenirani za nalaženje hrane u tenkovima. I kada bi se pas eventualno približio tenku, daljinskim upravljanjem se aktivira bomba. Sovjeti su tvrdili da je više od 300 tenkova uništeno zahvaljujući ovoj taktici.

5. Protivkomunikacioni skolovi

Protivkomunikacioni skolovi
Foto: indiatimes.com
Tokom Drugog svetskog rata iskorišćeno je 250.000 golubova radi slanja diskretnih poruka trupama koje su se nalazile na neprijateljskoj teritoriji. Pametan način za razmenu informacija, posebno kada korišćenje radija nije dolazilo u obzir. Slanje golubova nije bila "patentirana tehnologija" zar ne? Tako da su Nemci počeli da rade istu stvar. Zatim su Britanci počeli da treniraju malu silu sivih sokolova koji su patrolirali obalom Velike Britanije i presretali nemačke golubove. Dok su inteligentni sokolovi ubijali golubove, genijalci bi ih hvatali i donosili žive, tada bi se u šali nazivali nacistički zarobljenici.

6. Bombe slepog miša

Bombe slepog miša
Foto: indiatimes.com
Ako mrzite slepe miševe i Brus Vejna, onda je ovo odlična ideja. Velika bomba od kojih svaka sadrži 26 ležišta. Svako ležište ima oko 40 slepih miševa, a svaki šišmiš je upregnut sa malim bombama sa tajmerom. Dakle, kada bi pustili bombe one bi upadale u posebna ležišta koja bi budila slepe miševe iz hibernacije. Kada bi se padobran otvorio, oni bi poleteli kako bi se sakrili. Uređaj za slepe miševe bi onda eksplodirao i time bi uzrokovao požar. Zamislite stotinu takvih bombi koje bi započele požar na različitim mestima.

7. Defolacija bacil bombi

Defolacija bacil bombi
Foto: indiatimes.com
U velikom kontrastu onome kakvi su sada, Japanci su nekada bili brutalno bolesni. Najgora je bila jedinica 731. Kako bi objasnili njihov rad, jedinica 731 je bila hemijsko-biološka jedinica koja se bavila borbenim istraživanjima japanske vojske. Bili su na svom vrhuncu tokom Drugog svetskog rata. Oni su i ljudska eksperimentisanja podigli na drugi nivo. I jedno od najgorih ostvarenja ove jedinice bila je defolacija bacil bombi. Razaranje se odigravalo od 1932. i 1933. godine. Bomba bi se uglavnom širila na naseljena područja Kine i time bi uticala na ljude sa antraksom, kugom, tifusom i kolerom. Takođe bi uticala i na rezervoare u poljoprivredi. Jedno od najzastrašujućih oružja u istoriji.

8. Akustična maca

Akustična maca
Foto: indiatimes.com
Jedna od najvećih primera čudnih oružja pripada CIA-ji. Kako bi lakše dobili podle audio snimke tokom Drugog svetskog rata, CIA je za agente uzela mačke i potrošila 25 miliona dolara na trening. U slučaju da se pitate zašto je toliki novac bio potreban, da vam kažemo koristio se na treninge za suzbijanje gladi i na izbegavanje bilo kakvog ometanja.
Image source: indiatimes.com
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email