None
6 0 1 0

6 jezivih urbanih legendi koje su se ispostavile da zapravo istinite!

Podeli
Svet
Mira M.
Svet
Feb 16, 2016

Ovo su 6 urbanih legendi za koje se ispostavilo da su istinite. Eto još jednog dokaza da ponekad stvarnost može biti strašnija od fikcije!

1. Čovek ubijen eksplozivnom napravom u vratu, baš kao u filmu "Slagalica strave"

Čovek ubijen eksplozivnom napravom u vratu, baš kao u filmu "Slagalica strave"
Foto: cracked.com
U avgustu 2003. godine, dostavljač pice Brajan Vels je pred kraj radne smene dobio poziv od redovne mušterije da dođe do napuštenog tv tornja. Ne zna se šta se tamo tačno dogodilo, ali se zna da se Brajan nakon toga pojavio u banci sa lancem oko vrata i sačmarom napravljenoj u kućnoj varijanti, zahtevajući pola miliona dolara.

Ovo je alarmiralo policiju, a kada joj se nesrećni dostavljač primakao, bomba u njegovim grudima je momentalno eksplodirala, ostavljajući za sobom ogromni krater. Policija je nakon toga, kao u scenariju iz horor filma našla na njegovom telu listu zadataka koje su mu zadali. Tvrdi se da su psihopate odgovorne za ovaj slučaj ipak privedene pred lice pravde.

2. Poziv iz groba

Poziv iz groba
Foto: cracked.com
U Kaliforniji se 2008. godine dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je život izgubilo mnogo ljudi, a među njima i Čarls Pek.

Međutim, nakon vremena ustanovljene smrti, Čarlsov telefon je uputio pozive njegovoj porodici i prijateljima. Policija je zajedno sa njim pronašla telefon koji je napravio ukupno čak 35 pozva!

3. Smrtonosni lift

Smrtonosni lift
Foto: cracked.com
Iako bismo pomislili da u liftu postoje neophodne mere koje obezbeđuju sigurnu vožnju, doktor Hitoši Nikiadoh je u agvgustu 2006. godine iskusio pravu scenu iz horor filma.

Vrata lifta su ga zarobila i ne dozvoljavajući mu da se mrdne, a onda je lift krenuo gore. Radnici nisu uspeli da nađu uzrok "kvara", ali tvrde da je ova strahota mogla da se dogodi i zbog sitnice poput tanke žice koja nije bila na svom mestu.

4. Samoubistvo motornom testerom

Samoubistvo motornom testerom
Foto: cracked.com
Verovatno ste mislili da je ovo fizički nemoguće, ali je 50-ogodišnji Britanac, Dejvid Fial to zaista učinio!

On nije želeo da napusti svoj stan, koji su vlasti pripremale za demoliranje. Čak 11 puta je odbio ponudu da ga premeste u drugi, a zatim je vezao motornu testeru za nogu stola i uključio tajmer na 15 minuta...

5. Smanjivanje glave

Smanjivanje glave
Foto: cracked.com
Smanjivanje glave su upražnjavala plemena locirana oko Amazona. Ono je podrazumevalo odsecanje glave protivnika a zatim njeno kuvanje, dranje, šivenje i ponovo oblikovanje.

Smanjene glave su u 19. veku postale veoma skup i zanimljiv suvenir među "civilizovanim ljudima". Poznato je da su huškali južnoamerička i polinezijska plemena da međusobno ratuju ne bi li sakupili glave.

6. Farma mrtvih tela

Farma mrtvih tela
Foto: cracked.com
Horor scenario o tome kako u nekoj zabiti postoji farma prepuna mrtvih tela koja trunu više uopšte nije plod mašte. Ne samo da ona postoji, već je i legalna!

Naime, na ovim farmama se vrše naučni eksperimenti zato što je forenzičarima veoma važno da pažljivo izuče razlaganje tela na što više uzoraka.
Image source: cracked.com
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email