None
14 0 1 10

Datum ovih jezivih katastrofa koje će nas sve pobiti je bliži nego što smo mogli i da zamislimo... Naučnici širom sveta i dalje ćute kao zaliveni o ovome!

Podeli
Svet
Milena J.
Svet
Oct 21, 2016

Već godinama unazad mnigi naučnici, pa čak i poznate ličnosti pokušavaju da upozore čovečanstvo na loše stanje u kojem se Zemlja nalazi. Pored toga što je uništavamo, razni procesi i fenomeni u svemiru se ne mogu kontrolisati, tako da je sasvim moguće da će doći do katastrofalnih i fatalnih posledica po našu planetu.

Nuklearni rat

Nuklearni rat
Foto: petigre.com
Neki stari strahovi se ponovo bude. Ovo čak i nije toliko bezazlen strah kada uzmemo u obzir sve nuklearno naoružanje koje razne države poseduju, to da broj oružja neprekidno raste, a odnosi među ljudima su sve lošiji. Ovo nije nešto što bi moglo da izmakne kontroli, ali kada bi se desilo, posledice po Zemlju bi bile katastrofalne.

Globalno zagrevanje

Globalno zagrevanje
Foto: hitandrun.gr
Neki ljudi i dalje ne shvataju globalno zagrevanje ozbiljno koliko bi trebalo, pogotovo zbog toga što ima mnogo pokazatelja da se to dešava. A ovo je najverovatnije naša greška. Ukoliko temperatura raste, dehidratacija i glad će porasti, stopa isparavanja vode bi se znantno povećala, a žetva bi bila praktično nemoguća i svet bi ubrzo ostao i bez hrane i vode.

Pobuna mašina

Pobuna mašina
Foto: techdaring.com
Gledali smo mnogo filmova sa ovom tematikom, (svi znaju za Terminatora), i dok mnogi veruju u ovaj scenario, drugi ga pak ismevaju. Međutim, čak i Hans Moravec, poznat po svojim radovima u oblastima veštačke inteligencije, robotike i naučnim radovima o uticaju robotike na budućnost čovečanstva, veruje da će jednog dana mašine zavladati svetom ne samo radeći zajedno sa ljudima već i razvijajući same sebe.

Gljivične infekcije

Gljivične infekcije
Foto: imgur.com
Dok su svi uglavnom fokusirani na bakterije, Dejvid Vejk upozorava na gljivičnu infekciju koja je bila kobna za žabe širom SAD-a. "Dobili smo novu gljivičnu infekciju koja je uticala na vodozemce i imala je razorne posledice." Iako je ovo bilo fatalno samo za žabe, šta ukoliko se proširi i zarazi ljude?
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email