None
12 0 1 8

12 katastrofalnih tragedija koje bi mogle svakog momenta da zbrišu život sa Zemlje (broj #9 je najveća pretnja po našu decu)

Podeli
Svet
Milica P.
Svet
Oct 07, 2016

U poslednjih 10 godina najavljivali su smak sveta mnogo puta. Kraj sveta se ipak nije dogodio 2012. godine, ali internet nas i dalje redovno obaveštava kako će u naredna 24 sata meteor pasti na Zemlju i slično. Ipak, postoje neki pravi faktori koji opterećuju planetu i koji mogu dovesti do kataklizme katastrofalnih razmera.

1. Zapadni ledeni pokrivač na Antarktiku

Zapadni ledeni pokrivač na Antarktiku
Foto: irishtimes.com
Globalno zagrevanje izazvaće katastrofalne događaje u vrlo bliskoj budućnosti. Ovo uzima danak na ledu Antarktika i naučnici smatraju da bi uskoro mogao da propadne. To bi izazvalo porast nivoa mora za 1,2 metra, što bi potopilo mnoge gradove.

2. Karingtonov događaj

Karingtonov događaj
Foto: beforeitsnews.com
Ogromna solarna oluja, nazvana Karingtonov događaj, udarila je zemljinu magnetosferu 1859. godine i izazivala jednu od najvećih zabeleženih geomagnetskih oluja. Ovaj događaj bi zbrisao velike elektrane, ometao satelitske komunikacije i ostavio svet u potpunom haosu.

3. Klimatske promene

Klimatske promene
Foto: nasa.gov
Sa naletom globalnog zagrevanja, klimatske promene su smrtonosni mač raznoraznih anomalija iznad naših glava i rezultati bi bili katastrofalni. Setite se filma "Dan posle sutra".

4. Velika suša

Velika suša
Foto: mirrordaily.co
Velike delove sveta zahvata suša, a čini se da će se tek povećati. Izvori vode polako presušuju, a najgora stvar koja se može desiti je da ovakva suša potraje vekovima.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email