None
10 0 1 5

10 najvećih gradova u kojima vlada satanizam (nikada nećete pogoditi koji se grad nalazi na mestu broj #7)

Podeli
Svet
Lana L.
Svet
Mar 07, 2016

Obožavanje đavola, crne veštine, satanizam - tri naziva za istu stvar. Ove termine najčešće koriste oni koji u svakom deliću popularne kulture traže zaveru i male crvene đavole. Međutim, oni ponekad nisu samo deo paranoje, već nešto i znače. Pogledajte listu gradova koji su bili žarišta blasfemičnih aktivnosti. Neki od njih su poznati, a neki će vas iznenaditi.

1. Bolsover, Engleska

Bolsover, Engleska
Foto: commons.wikimedia.org
Bolsover je nekada bio rudarski grad u kome se sasvim mirno živelo, a onda je 2011. godine 0,2% stanovništva na popisu izjavilo da je njihova religija satanizam. Satanina crkva je demantovala da ima "istureno odeljenje" u Blosoveru, ali je grad ipak stekao reputaciju kao "satanističko srce" Engleske.

2. Amitivil, Njujork

Amitivil, Njujork
Foto: petrotimes.vn
U ovom tihom longajlendskom gradiću je 1974. godine Ronald "Kasapin" Defreo Mlađi izmasakrirao 6 članova svoje porodice tvrdeći da su ga na to naterale "đavolje crne ruke" i glasovi koje je čuo. Ljubitelji zavera tvrde da ga je na to naterala kuća sa očima u obliku meseca, izgrađena u kolonijalnom holandskom stilu.

Tvrde i da je nečastiva energija kuće privukla satanistu Rikija Kasa, poznatog kao "Kralj kiseline", koji je bio vođa satanističkog kovena "Vitezovi crnog kruga". Priča se da je tokom Valpurgine noći u ovoj kući ritualno prineo kao žrtvu Gerija Lauversa, zahtevajući od njega da izgovori kako voli Satanu.

3. Fort Tomas, Kentaki


Hladnog februarskog jutra 1986. godine u Fort Tomasu je nađen obezglavljen leš trudne devojke. Policijska istraga je utvrdila da su dvojica ubica mučili devojku u klanici i da su je ubili u ritualne svrhe. Ni jedan ni drugi nisu hteli da priznaju šta su uradili sa glavom, tvrdeći da ne žele na sebe da navuku "Satanin bes".

4. Sent Džejms, Njujork

Sent Džejms, Njujork
Foto: youtube.com
Dženet Mejren se posle tragične smrti svoga supruga preselila se njihovom ćerkicom na Long Ajlend. Međutim, traženi mir nisu stekle ni ovde, zato što se u kući u kojoj su živele čulo tumaranje i glasovi. A onda su u podrumu našle dnevnik devojčice po imenu Kristina, koja u njemu govori o životinjskim žrtvama koje su prinošene i o seksualnom zlostavljanju koje se dešavalo između zidova kuće.

5. Viktorija, Britanska Kolumbija

Viktorija, Britanska Kolumbija
Foto: openlibrary.org
Tokom 80ih satanizam doživljava veliku ekspanziju i postaje uobičajna tema u filmovima i muzici. Čitava jedna industrija posvećena je obožavaocima đavola i hvatanju istih. Knjiga "Mišel se seća" izlazi u Britanskoj Kolumbiji napisana u koautorstvu psihoterapeuta i devojčice koja tvrdi da je tokom 50ih godina bila seksualno zlostavljana od strane satanista. Veoma brzo ova knjiga postaje priručnik o tome kako pomoći deci koja su pretrpela seksualno zlostavljanje, ali i kako uočiti sataniste.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email