None
18 0 1 0

18 najsmrtonosnijih žena koje je svet ikada video! Naježili smo se...

Podeli
Svet
Jasmina G.
Svet
Jan 26, 2016

Iako je manje uobičajeno da žene ulaze u istoriju kao svirepe ubice, dame s ove liste su tokom vekova mučile, sakatile i na kraju ubijale sve one koji bi im stali na putu. A nekad su to radile samo iz zabave...

1. Delfina Lalori

Delfina Lalori
Foto: vamshare.com
Ova pripadnica visokog društva iz Luizijane, 20-ih godina 19. veka bila je poznata po svojoj okrutnosti prema robovima svoje porodice. Nakon što je izbio požar u njenoj porodičnoj kući, pronađeno je desetine izmučenih, igladnjenih i osakaćenih robova sakrivenih na tavanu. Delfina je s porodicom pobegla u Pariz i izbegla da odgovara za svoja nedela.

2. Lavinija Fišer

Lavinija Fišer
Foto: vamshare.com
Ova dama je prvi ženski osuđivani serijski ubica. Ona je trovala i pljačkala goste hotela u Južnoj Karolini koji je vodila sa svojim mužem. Oboje su obešeni zbog svojih zločina 1820. godine.

3. Džejn Topan

Džejn Topan
Foto: vamshare.com
Ova medicinska sestra je 1901. godine priznala da je počinila 31 ubistvo. Izvodila je užasne eksperimente nad svojim pacijentima i priznala je da je osećala seksualno uzbuđenje dok ih je gledala kako umiru.

4. Ana Mari Han

Ana Mari Han
Foto: vamshare.com
Nakon što ju je njena obrukana porodica iz Poljske poslala u Ameriku kada je rodila vanbračno dete, Ana Mari je brzo pronašla muža i dovela svog sina da započnu novi zajednički život. Međutim, imala je problem s kockanjem i počela je da truje i pljačka starije ljude iz grada u koji se preselila. Nakon suđenja koje je trajalo mesec dana, osuđena je na električnu stolicu 1937. godine.

5. Amelija Dajer

Amelija Dajer
Foto: vamshare.com
Bila je poznata kao "najveća ubica beba u viktorijanskoj Engleskoj". Amelija je udomljavala trudnice i pokušavala da decu da na usvajanje ili ih ostavljala da umru od gladi. Na kraju je prestala da se trudi oko usvajanja i dva puta je osuđivana za zanemarivanje dece. Obešena je zbog svojih zločina 1896. godine.

6. Berta Giford

Berta Giford
Foto: vamshare.com
Berta je tokom 21 godinu otrovala 17 ljudi u svom gradu. Na suđenju 1928. godine proglašena je nevinom zbog mentalne neuračunjivosti i ostatak života provela u duševnoj bolnici u Misuriju, gde je umrla 1951.

7. Ejmi Arčer-Giligan

Ejmi Arčer-Giligan
Foto: vamshare.com
Ona i njen muž su početkom 20. veka vodili dom za stare i bolesne i ubrzo shvatili da mogu da profitiraju trovanjem svojih pacijenata. Nakon smrti prvog i drugog muža (koje je najverovatnije takođe otrovala), Ejmi je ubila oko 60 pacijenata. Porodice žrtava postale su sumnjičave i ona je 1919. godine osuđena na doživotnu kaznu.

8. Bela Ginis

Bela Ginis
Foto: vamshare.com
Bela je početkom 20. veka pobila preko 40 svojih prosioca i muževa da bi uzela novac od njihovog životnog osiguranja. Većinu svojih žrtava pronašla je putem ličnih oglasa koje je objavljivala u lokalnim novinama.

9. Leonarda Ćansili

Leonarda Ćansili
Foto: vamshare.com
Nakon što je između 1939. i 1940. ubila tri žene u Italiji, od njihovih raskomadanih tela napravila je sapun.

10. Neni Dos

Neni Dos
Foto: vamshare.com
Nakon smrti njenog petog muža saznalo se da je Neni pre toga ubila dvoje svoje dece, dvoje unučadi, četiri muža i svoju majku. Konačno je otkrivena kada je pokušala da unovči dve polise životnog osiguranja svog poslednjeg muža.

11. Džudi Buenoano

Džudi Buenoano
Foto: vamshare.com
Pogubljena 1971. zbog ubistva svog muža Džejmsa, Džudi je takođe bila osuđena za ubistvo svog sina Majkla i pokušaj ubistva njegove verenice. Svi su bili otrovani arsenikom.

12. Dorotea Puente

Dorotea Puente
Foto: vamshare.com
Dorotea je 70-ih vodila starački dom u Kaliforniji, gde je pljačkala i na kraju ubijala svoje klijente. Policija je iza doma pronašla 7 zakopanih tela. Većina žrtava bila je ubijena trovanjem. Osuđena je na doživotnu kaznu i umrla je 2011.

13. Gven Grejem i Keti Vud

Gven Grejem i Keti Vud
Foto: vamshare.com
Njih dve su se upoznale dok su radile kao medicinske sestre u staračkom domu "Alpine", gde su započele romantičnu vezu. Napravile su pakt da uguše pet pacijenata da bi "ojačale svoju ljubav". Ketin muž ih je 1988. prijavio policiji. Obe su svaljivale krivicu na ovu drugu, ali je na kraju Gven osuđena na 5 doživotnih kazni. Keti je uložila žalbu i kazna joj je smanjena na 20 godina za drugostepeno ubistvo. Biće puštena iz zatvora 2021.

14. Dženi Lu Gibs

Dženi Lu Gibs
Foto: vamshare.com
Ona je 60-ih ubila svoja tri sina, unuka i muža otrovom za pacove da bi unovčila njihova životna osiguranja. Od njihovih smrti zaradila je 31.000 dolara, a 10% ove sume donirala je crkvi.

15. Ajlin Vurnos

Ajlin Vurnos
Foto: vamshare.com
Šarliz Teron je dobila Oskara za ulogu u filmu "Monstrum" koja je bila zasnovana na liku Ajlin, koja je između 1989. i 1990. ubila sedmoricu muškaraca. Ona je bila prostitutka i tvrdila je da su ovo bila ubistva u samoodbrani. Njena prva žrtva bio je osuđivani silovatelj. Osuđena je na smrt i pogubljena 2002.

16. Dženin Džons

Dženin Džons
Foto: vamshare.com
Dženin Džons se smatra inspiracijom za lik koji je Kejti Bejts igrala u filmu "Mizeri". Dženin je bila medicinska sestra na pedijatrijskom odeljenju, gde je deci ubrizgavala nepotrebne lekove od kojih im je bilo loše da bi ih onda negovala i dobila priznanja. Iako je potvrđena samo jedna, verovatno je odgovorna za smrt oko 60 dece.

17. Velma Berfild

Velma Berfild
Foto: vamshare.com
Priznala je da je ubila šestoro ljudi, uključujući prvog i drugog muža, majku, dvoje pacijenata o kojima je brinula u domu za stare gde je radila i na kraju svog dečka iz straha da je otkrio za ostala ubistva. Pogubljena je 1984.

18. Meri Bel

Meri Bel
Foto: vamshare.com
Meri je sa samo 11 godina zadavila i osakatila dvojicu dečaka od 3 i 4 godine. Puštena je iz zatvora 1980. kada je imala 23 godine.
Image source: vamshare.com
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email