None
27 0 1 17

SLIKE KOJE GOVORE 1000 REČI: 27 neverovatnih fotografija koje prikazuju najbolju i najgoru stranu ljudskosti će vas ostaviti bez teksta! Broj #22 će vam slomiti srce...

Podeli
Svet
Milica P.
Svet
Dec 20, 2015

Nekada je i uz gledanje vesti i putovanja u strane zemlje lako zaboraviti šta se sve dešava u svetu – zastrašujuće i predivne, čudesne i potresne, pozitivne i negativne stvari.

Pogledajte ove neverovatne slike koje ilustruju 28 različitih trenutaka i savršeno prikazuju esenciju ljudskosti.

1. Jazidska devojčica odmara na granici između Iraka i Sirije

Jazidska devojčica odmara na granici između Iraka i Sirije
Foto: cbsnews.com
Ova devojčica s plavom kosom i plavim očima pripada kurdskim Jazidima. Njen narod je meta verskih ekstremista poznatih kao ISIS. Oni pokušavaju da istrebe Jazide samo zbog njihovih religijskih uverenja. Ova jadna devojčica i njena porodica nisu imali drugog izbora nego da napuste svoj dom i pobegnu.

2. Tošimano, buduća "maiko" u Kjotu

Tošimano, buduća "maiko" u Kjotu
Foto: travel.nationalgeographic.com
Posao "maiko" devojke jeste da animira ljude na raznim događajima i okupljanjima. "Maiko" devojke pevaju, plešu i sviraju "šamisen", japaski instrument s tri žice. Pre 300 godina "maiko" devojke su samo služile čaj posetiocima čuvenih hramova u Kjotu. S vremenom su počele da pevaju pesme i plešu.

3. Lice kineskog rudara uglja

Lice kineskog rudara uglja
Foto: pixtale.net
Kina je najveći proizvođač i potrošač uglja na svetu.

4. Putnici u gradskom prevozu spasavaju život ženi koja je pokušala da izvrši samoubistvo

Putnici u gradskom prevozu spasavaju život ženi koja je pokušala da izvrši samoubistvo
Foto: reddit.com
I dalje se ne zna zbog čega je ova žena prerezala vene nožem u gradskom prevozu. Čim se incident desio, putnici koji su se zadesili u autobusu pritrčali su joj u pomoć. Pokušali su da zaustave obilno krvarenje i pozvali su policiju. Nedugo nakon toga, povređena žena je odvedena u obližnju bolnicu.

5. Majka i ćerka

Majka i ćerka
Foto: reddit.com
Boja očiju je nasledna karakteristika, a ova majka i ćerka su savršeni primer za to. One imaju iste predivne oči – jedno je tamnobraon, a drugo plavo. Medicinski naziv za ovu pojavu je heterohromija. Razlika u boji očiju nastaje zbog nedostatka pigmenta melanina.

6. Odmaranje na festivalu "Burning Man"

Odmaranje na festivalu "Burning Man"
Foto: reddit.com
Devojka sa slike jedna je od hiljade posetilaca festivala "Burning Man" koji se svake godine održava u pustinji Blek Rok na severu Nevade. Poslednje nedelje avgusta kreativci iz cele Amerike dolaze u pustinju da se izraze kroz najrazličitije vidove umetnosti.

7. Palestinska devojčica s kalašnjikovim u Gazi

Palestinska devojčica s kalašnjikovim u Gazi
Foto: facebook.com
Izraelsko-palestinki sukob bio je predmet rasprava već nekoliko decenija. Dve grupe ljudi dele istu zemlju, ali ne dele ista religijska uverenja. Ovako izgleda tipično detinjstvo većine palestinske dece. Ova deca su prisiljena da brzo odrastaju u nasilnoj i osiromašenoj sredini.

8. Devojčica iz naroda Malagasi hoda pored baobaba

Devojčica iz naroda Malagasi hoda pored baobaba
Foto: photography.nationalgeographic.com
Na ostrvu Madagaskar, izvan grada Morondava, nalazi se drevna i predivna šuma. Ova šuma je dom retkog baobab drveća i ona je sveto mesto naroda Malagasi. Priča se da je ovo drveće staro preko hiljadu godina. Drvo baobaba se takođe naziva "drvo života". Obezbeđuje sklonište, hranu i vodu životinjama i ljudima.

9. Albino beba stara 3 nedelje

Albino beba stara 3 nedelje
Foto: patriciawillocq.com
Basunga na slici spava pored svoje rođake. On će odrasti u Kinšasi u Kongu i verovatno će imati problema kad odraste samo zbog svoje boje kože.

10. Devojčica koja je preživela 12 dana u sibirskoj šumi

Devojčica koja je preživela 12 dana u sibirskoj šumi
Foto: i.huffpost.com
Trogodišnja Karina Čikitova pratila je svog oca u šumu i onda se izgubila. Njenoj majci je trebalo 4 dana da shvati da joj je ćerka nestala. Na svu sreću, s Karinom je sve vreme bilo štene. Pas ju je noću grejao i štitio je od opasnosti. Pronašli su je nakon 12 dana provedenih u sibirskoj divljini. Preživela je tako što je pila vodu iz reke i jela divlje bobice.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email