None
12 0 1 8

12 lako uočljivih dokaza da je ekspedicija na Mesec bila snimljena u studiju

Podeli
Svet
Milena J.
Svet
May 28, 2016

Sletanje na Mesec 1969. godine bio je najveći uspeh čovečanstva. Kada je zakoračio na površinu Meseca, američki astronaut Nil Armstrong izgovorio je čuvenu rečenicu: "Ovo je mali korak za čoveka, ali veliki za čovečanstvo". Ali postoje mnoge teorije kako je ovo lažno i da je snimljeno u studiju Stenlija Kjubrika. Evo i nekoliko dokaza za to:

1. Zastava

Zastava
Foto: parade.com
Zastava na mestu sletanja vidi se kako se vije, gde su je Nil Armstrong i Baz Oldrin zaboli. Stvar je u tome da Mesec nema atmosferu. NASA je objasnila ovaj fenomen kao posledica da je zastava bila u cevima i zatim je razvijena.

2. Nema kratera od udara

Nema kratera od udara
Foto: wp.com
Nema nikakvog uticaja na mesečevu površinu gde je lunarni modul sleteo. Nema čak ni prašine. NASA je rekla da ne treba toliki pritisak pri sletanju da bi se stvorio krater.

3. Više od jednog izvora svetlosti

Više od jednog izvora svetlosti
Foto: mysticfiles.com
Video i fotografije pokazuju da senke astronauta i opreme pada u različitim pravcima. Ovo nije trebalo da se desi jer je jedini izvor svetlosti Sunce i senke bi trebalo da su paralelne jedna sa drugom. NASA je pokušala da zaključi da je površina Meseca nejednaka i stoga se pojavljuju senke u različitim pravcima.

4. Van Alenov pojas radijacije

Van Alenov pojas radijacije
Foto: cdn.com
Astronauti su na putu ka Mesecu morali da prođu kroz Van Alenov pojas i on se tu održava zbog Zemljinog magnetizma. Ovo bi trebalo da bude fatalno za astronaute koji prolaze kroz taj pojas, uprkos aluminijumu sa šatla. NASA je rekla da je vremenski period kroz koji su prolazili bio minimalan, a time i zračenje manje.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email