None
12 0 1 0

12 lako uočljivih dokaza da je ekspedicija na Mesec bila snimljena u studiju

Podeli
Svet
Milena J.
Svet
May 28, 2016

Sletanje na Mesec 1969. godine bio je najveći uspeh čovečanstva. Kada je zakoračio na površinu Meseca, američki astronaut Nil Armstrong izgovorio je čuvenu rečenicu: "Ovo je mali korak za čoveka, ali veliki za čovečanstvo". Ali postoje mnoge teorije kako je ovo lažno i da je snimljeno u studiju Stenlija Kjubrika. Evo i nekoliko dokaza za to:

1. Zastava

Zastava
Foto: parade.com
Zastava na mestu sletanja vidi se kako se vije, gde su je Nil Armstrong i Baz Oldrin zaboli. Stvar je u tome da Mesec nema atmosferu. NASA je objasnila ovaj fenomen kao posledica da je zastava bila u cevima i zatim je razvijena.

2. Nema kratera od udara

Nema kratera od udara
Foto: wp.com
Nema nikakvog uticaja na mesečevu površinu gde je lunarni modul sleteo. Nema čak ni prašine. NASA je rekla da ne treba toliki pritisak pri sletanju da bi se stvorio krater.

3. Više od jednog izvora svetlosti

Više od jednog izvora svetlosti
Foto: mysticfiles.com
Video i fotografije pokazuju da senke astronauta i opreme pada u različitim pravcima. Ovo nije trebalo da se desi jer je jedini izvor svetlosti Sunce i senke bi trebalo da su paralelne jedna sa drugom. NASA je pokušala da zaključi da je površina Meseca nejednaka i stoga se pojavljuju senke u različitim pravcima.

4. Van Alenov pojas radijacije

Van Alenov pojas radijacije
Foto: cdn.com
Astronauti su na putu ka Mesecu morali da prođu kroz Van Alenov pojas i on se tu održava zbog Zemljinog magnetizma. Ovo bi trebalo da bude fatalno za astronaute koji prolaze kroz taj pojas, uprkos aluminijumu sa šatla. NASA je rekla da je vremenski period kroz koji su prolazili bio minimalan, a time i zračenje manje.

5. Neidentifikovan objekat

Neidentifikovan objekat
Foto: coolinterestingstuff.com
Teoretičari zavere istakli su još jednu anomaliju, odraz plutajućeg objekta na kacigi skafandera sa Apolo 12 misije. Ostaje misterija zbog čega je objekat leteo, kad na Mesecu nema vazduha.

6. Skriveni kablovi i sporo hodanje

Skriveni kablovi i sporo hodanje
Foto: wordpress.com
Neki teoretičari ističu da je sporo hodanje imitacija NASA-e. Rekli su ako se snimak poveća za dva i po puta, čini se da astronaut hoda Zemljinom gravitacijom. Što se tiče skokova, oni ukazuju na skrivene žice i kablove, koji su skriveni na snimku.

7. Nedostatak zvezda na nebu

Nedostatak zvezda na nebu
Foto: trendingpost.net
Jedan od najvećih argumenata je nedostatak zvezda. Pošto nema oblaka, one bi trebalo da su vidljivije i svetlije nego na Zemlji. NASA je rekla da su fotografije niskog kvaliteta i efekti su "isprali" zvezde.

8. "C" kamen

"C" kamen
Foto: vimeocdn.com
Jedan naizgled konkretan dokaz je kamen koja ima ugravirano slovo "C" na sebi. Teoretičari kažu da je ovo korišćeno za obeležavanje pozicije i da je pritom fotografisano iz pogrešnog ugla. NASA je rekla da je to ništa drugo nego zalutala dlaka na objektivu kamere ili nešto što je dodato u procesu razvoja.

9. Slojevite mete

Slojevite mete
Foto: cdn.com
Kamere koje su koristili astronauti imale su ove oznake kako bi pomogle u radu i pravcu. Iako na nekim fotografijama izgleda kao da su iza nekih objekata. Teoretičari kažu da je NASA skidala originalne slike Meseca i digitalno dodala objekte koje je stvorio čovek.

10. Pozadina je duplirana

Pozadina je duplirana
Foto: netdna-cdn.com
Ovo je najjači dokaz koji imaju teoretičari. Pokazuje 2 različite fotografije snimljene od strane Apolo 12 misije, uprkos tome što su različite slike, imaju slične pozadine. Jedna slika pokazuje lunarni modul, dok druga samo površinu Meseca.

11. Površina Meseca

Površina Meseca
Foto: sailormoonnews.com
Površina Meseca u toku dana toliko je vruća da bi se kamere filma otopile, jer u vakuumu samo zračenje ostaje kao mehanizam za prenos toplote.

12. Postojanje "vrućih tačaka" od jačine reflektora

Postojanje "vrućih tačaka" od jačine reflektora
Foto: wordpress.com
Fokus na površini Meseca reflektuje svetlost poput sićušnih staklenih sfera koje se koriste kao na mokroj travi. Ako astronaut stoji na suncu dok se fotografiše u senci, svetlo se odbija i dobija se sličan efekat kao kod reflektora. Neke fotografije su kopije visokog kontrasta.
Image source: trendingpost.net
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email