None
12 0 1 8

12 najvećih životnih tajni koje je čovečanstvo zaboravilo

Podeli
Svet
Milica R.
Svet
Jan 24, 2016

Zaboravnost je najveće prokletstvo modernog čoveka. Ne samo da smo zaboravili svoju prošlost već smo zaboravili i svoje mesto u sadašnjosti i odgovornost koju imamo prema budućnosti.

Međutim, pozitivna strana ovoga jeste to što svi imamo priliku da se setimo životnih tajni i ponovo povežemo sa univerzumom. Pogledajte listu životnih istina koje smo zaboravili, tj. listu stvari koje treba da zapamtimo.

1. Zaboravili smo svoje mesto u prirodi

Zaboravili smo svoje mesto u prirodi
Foto: pre14.deviantart.net
U poslednjih nekoliko vekova čovečanstvo se udaljilo od povezanosti s prirodom. Pokušali smo da je kontrolišemo, eksploatisali je i opustošili. Udaljili smo se od prirodnog ciklusa života. Zaboravili smo da osluškujemo i razumemo jezik planete čiji smo deo. Zaboravili smo da živimo u harmoniji s prirodom.

2. Zaboravili smo koliko smo povezani s univerzumom

Zaboravili smo koliko smo povezani s univerzumom
Foto: myscienceacademy.org
Udaljavanjem od prirode zaboravili smo da smo deo nje, kao i da smo deo čitavog univerzuma. Plemena koja žive na rubu civilizacije i dalje ovu povezanost održavaju jakom. Savremeni čovek je, s druge strane, zaboravio da je deo mnogo veće celine.

3. Zaboravili smo drevne mudrosti

Zaboravili smo drevne mudrosti
Foto: s-media-cache-ak0.pinimg.com
U težnji za sticanjem naučnog znanja putem racionalnih mehanizama zaboravili smo na mudrost koja dolazi otvaranjem srca. Zaboravili smo drevne priče i narodne mudrosti koje su se prenosile s kolena na koleno u vreme kada su ljudi živeli u harmoniji sa svetom oko sebe.

4. Zaboravili smo svoj put i svoje snove

Zaboravili smo svoj put i svoje snove
Foto: media.licdn.com
Zaboravili smo da smo po prirodi sanjari i da treba što više da sanjamo. Zaboravili smo da imamo moć da snagom volje ostvarimo svoje snove.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email