None
12 0 1 0

12 najvećih životnih tajni koje je čovečanstvo zaboravilo

Podeli
Svet
Milica R.
Svet
Jan 24, 2016

Zaboravnost je najveće prokletstvo modernog čoveka. Ne samo da smo zaboravili svoju prošlost već smo zaboravili i svoje mesto u sadašnjosti i odgovornost koju imamo prema budućnosti.

Međutim, pozitivna strana ovoga jeste to što svi imamo priliku da se setimo životnih tajni i ponovo povežemo sa univerzumom. Pogledajte listu životnih istina koje smo zaboravili, tj. listu stvari koje treba da zapamtimo.

1. Zaboravili smo svoje mesto u prirodi

Zaboravili smo svoje mesto u prirodi
Foto: pre14.deviantart.net
U poslednjih nekoliko vekova čovečanstvo se udaljilo od povezanosti s prirodom. Pokušali smo da je kontrolišemo, eksploatisali je i opustošili. Udaljili smo se od prirodnog ciklusa života. Zaboravili smo da osluškujemo i razumemo jezik planete čiji smo deo. Zaboravili smo da živimo u harmoniji s prirodom.

2. Zaboravili smo koliko smo povezani s univerzumom

Zaboravili smo koliko smo povezani s univerzumom
Foto: myscienceacademy.org
Udaljavanjem od prirode zaboravili smo da smo deo nje, kao i da smo deo čitavog univerzuma. Plemena koja žive na rubu civilizacije i dalje ovu povezanost održavaju jakom. Savremeni čovek je, s druge strane, zaboravio da je deo mnogo veće celine.

3. Zaboravili smo drevne mudrosti

Zaboravili smo drevne mudrosti
Foto: s-media-cache-ak0.pinimg.com
U težnji za sticanjem naučnog znanja putem racionalnih mehanizama zaboravili smo na mudrost koja dolazi otvaranjem srca. Zaboravili smo drevne priče i narodne mudrosti koje su se prenosile s kolena na koleno u vreme kada su ljudi živeli u harmoniji sa svetom oko sebe.

4. Zaboravili smo svoj put i svoje snove

Zaboravili smo svoj put i svoje snove
Foto: media.licdn.com
Zaboravili smo da smo po prirodi sanjari i da treba što više da sanjamo. Zaboravili smo da imamo moć da snagom volje ostvarimo svoje snove.

5. Zaboravili smo svoju svrhu

Zaboravili smo svoju svrhu
Foto: fishki.lv
Zbog užurbane i bučne stvarnosti u kojoj živimo zaboravili smo zbog čega smo zapravo ovde. Zaboravili smo da smo duhovna bića koja se samo privremeno nalaze u fizičkom obliku.

6. Zaboravili smo da je sve ljubav

Zaboravili smo da je sve ljubav
Foto: 60secondmotomojo.files.wordpress.com
Zaboravili smo jednu od najdubljih istina života – da je ljubav utkana u svaki aspekt postojanja i da je uzrok i svrha svega u životu.

7. Zaboravili smo da praštamo

Zaboravili smo da praštamo
Foto: poprikoly.com
Udaljivši se od jedinstva univerzuma, a samim tim i od drugih ljudi, zaboravili smo da praštamo. Praštenje je čin kojim podsećamo sebe da smo najdublje povezani s drugima u jedinstvenu celinu i da ne postoje zločinci i žrtve.

8. Zaboravili smo da budemo slobodni

Zaboravili smo da budemo slobodni
Foto: static1.squarespace.com
Odrasli smo u svetu punom straha, zabluda, materijalnih vrednosti i lažnih ideala. Zaboravili smo da smo slobodni da budemo to što jesmo bez osećaja krivice i straha.

9. Zaboravili smo svoju pravu moć

Zaboravili smo svoju pravu moć
Foto: starfish-initiatives.org
Život u strahu naterao nas je da zaboravimo koliko smo zapravo moćni. Zaboravili smo koliku moć može da ima naša volja i želja da promenimo svet oko sebe.

10. Zaboravili smo lekcije iz prošlosti

Zaboravili smo lekcije iz prošlosti
Foto: pcog.org
Ako nas je istorija nečemu naučila, to je koliko brzo zaboravljamo lekcije. Čovečanstvo iznova ponavlja iste greške i ostaje zaglavljeno u istom mehanizmu pohlepe i autodestruktivnosti. Ne možemo individualno osećati krivicu zbog stvari koje je čovečanstvo uradilo u prošlosti, ali smo kao individualci odgovorni da se stalno podsećamo tih grešaka i učimo iz njih.

11. Zaboravili smo da budemo jednostavni

Zaboravili smo da budemo jednostavni
Foto: brutalpixie.com
Život je mnogo komplikovaniji nego što je nekad bio. Zaveli su nas zabava i sjaj i konstantna želja da se ima više. Zaboravili smo kolika se moć krije u jednostavnosti. Život je zapravo jednostavan. Jednostavnost znači odbacivanje svega što nije od suštinske važnosti i što nam zamagljuje uvid u prave životne istine.

12. Zaboravili smo da verujemo

Zaboravili smo da verujemo
Foto: meanttobehappy.com
Zaboravili smo da se divimo svetu i životu. Zbog ciničnog i skeptičnog pogleda na svet izgubili smo veru u sebe i u druge, kao i veru da smo svi deo nečega većeg. Zaboravili smo kako da verujemo. Ovo je možda najveća tragedija od svih.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'memcache' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: