None
9 0 1 0

Napisala je nešto na Fejsbuku dok je vozila a onda je doživela zastrašujuću nesreću.. srce će vam pući kada vidite šta je napisala...

Podeli
Svet
Milica R.
Svet
Feb 05, 2016

Rizik da ćete doživeti saobraćajnu nesreću dok pišete poruku i vozite je 6 puta veći nego ako vozite u alkoholisanom stanju.

To se događa češće nego što mislite!

To se događa češće nego što mislite!
Foto: cdn.modernghana.com
Ako vozite 60 km/h, što je veoma ubičajno, i na samo 5 sekundi spustite pogled na telefon, prešli ste pola fudbalskog igališta bez gledanja. To je veoma dosta prostora na kome se može dogoditi nesreća.

Ruke na volan, pogled na put!

Ruke na volan, pogled na put!
Foto: 2.bp.blogspot.com
Svake godie 4,8 biliona korisnika mobilnih telefona može da izazove saobraćajnu nesreću dok vozi i kuca poruku, te je rizik 6 puta veći u odnosu na one vozače koji voze pod uticajem alkohola.

Upoznajte Kortni

Upoznajte Kortni
Foto: static.independent.co.uk
Ovo je jeziva priča o Kortni Sanford koja je nastradala zato što je istovremeno pisala post na Facebook-u i vozila. Ova 32-godišnjakinja je bila poput nas, imala je svoje snove i posedovala je mobilni telefon. Bila je veoma društvena i volela je da bude u toku.

Šta je to bilo toliko važno da ne može da sačeka?

Šta je to bilo toliko važno da ne može da sačeka?
Foto: gretchenrubin.com
Jednoga dana dok je vozila desilo se da je na radiju počela jedna od njenih omiljenih pesama "Happy" od Farela Vilijamsa. Kortni je osetila potrebu da to podeli sa prijateljima i na samo trenutak izvukla telefon i napisala: "Ova srećna pesma me čini tako ’Happy’!" Ono što je usledilo ostavilo je čitav svet bez reči...

Kamion iz suprotne trake

Kamion iz suprotne trake
Foto: tv.gentside.com
Njena kola su naletela na banderu, što bi uz malo sreće preživela, ali je auto proklizao na drugu traku i zakucao se u kamion koji je išao iz suprotnog smera. Zbog sudara njen auto je sleteo s puta i tu se izgubila svaka nada da će Kortni možda preživeti nesreću. Vozač kamiona na koji je naletela je na svu sreću uspeo da napusti kabinu vozila, tako da je Kortni bila jedina žrtva nesreće.

Da li su ovo uopšte kola?

Da li su ovo uopšte kola?
Foto: bloximages.newyork1.vip.townnews.com
Na slici iznad je olupina koja je ostala od njenih kola. Šokantno. Ako znate nekoga ko koristi telefon dok vozi treba da mu pokažete ovo. U samo nekoliko sekundi okončan je čitav jedan život.

Svi su bili zapanjeni

Svi su bili zapanjeni
Foto: i.dailymail.co.uk
"Njen život se završio samo zato što je htela da obavesti prijatelje kako je srećna!" - prokomentarisao je policajac koji je vršio uvid na mestu nesreće.

Razmislite pre nego što sednete u kola

Razmislite pre nego što sednete u kola
Foto: encrypted-tbn0.gstatic.com
Kortnina priča treba bi da posluži svima kao upozorenje pre nego što sednu za volan. Podsetite svoje najbliže koliko se lako dešavaju nezgode u trenucima nepažnje.

Moderan način života odnosi velike žrtve

Moderan način života odnosi velike žrtve
Naviknuti na gužve i saobraćajne špiceve, veoma često posežemo za uređajima u našim džepovima, nesvesni rizika. Kao što smo naučili iz ove katastrofe, postupci koje činimo automatski mogu imati ogromne posledice, pa zato sledeći put dok budete vozili budite prisutni i uvek razmišljajte o onome što trenutno radite.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email