None
9 0 1 0

Bizarna uloga cigareta na kineskim venčanjima na kojima morate pušiti da biste prisustvovali

Podeli
Svet
Dragana P.
Svet
Jan 28, 2016

Kina je najveći proizvođač i konzumator cigareta na svetu. U njoj se nalazi oko 300 miliona pušača, a sve veća uloga koje cigarete imaju na kinesku kulturu počinje da se oseća u svim apsektima života, pa čak i na venčanjima.

Foto: imgur.com
Pušenje je tradicija na kineskim venčanjima, mada zadnjih godina ta tradicija nailazi na sve manji broj pristalica.

Foto: flickr.com
Jedna od dužnosti mlade je da ide unaokolo i da pali cigarete svim muškarcima koji prisustuju venčanju. Mlada i mladoženja takođe igraju različite vrste igara sa cigaretama.

Foto: bentleyontheroad.files.wordpress.com
Cigarete se takođe nalaze u činijama na stolovima tokom prijema na venčanjima i dele se kao poklončići.

Foto: facebook.com
Omiljeni brend cigareta na venčanjima se zove, simbolično - "Dvostruka Sreća".

Foto: bentleyontheroad.files.wordpress.com
Venčanja su toliko profitabilna da kompanije za proizvodnju duvana neretko sponzorišu neka od njih. Kako piše časopis "Vol Strit", kineska duvanska kompanija Žeijang organizuje masovno venčanje u Hangžou. Ova ogromno dešavanje se zove "ceremonija ljubavnog crvenog orla masovnog venčanja na Zapadnom jezeru" nazvanu po brendu cigareta "Crveni Orao".

Foto: linkedin.com
2013. godine, Institut za svetsko zdravlje univerziteta Emori, finansiran od strane Gejts Faundeišn, pozvao je na inicijativu bez pušenja u 17 kineskih gradova. Većina gradova koja je izabrana za inicijativu se fokusirala da smanji pušenje na javnim mestima i školama, a četiri grada - Čangčun, Hangžou, Ćingdao i Ningbo su odlučila da se fokusiraju na venčanja. U junu 2015 godine, Peking je zabranio pušenje unutra, na svim javnim mestima.

Foto: facebook.com
Činjenica da Kinezi puše toliko veliku količinu cigareta na venčanjima može se nekom učiniti čudnom, ko nije iz tih krajeva. To je sigurno bio šok i za francuskog umetnika Tomasa Sovana kada je otkrio niz ekstremnih fotografija sa kineskih venčanja.

Foto: facebook.com
Od 2009. godine Sovan je sakupljao odbačene stare fotografije i nerazvijene filmove u Kini. Ono što je otkrio je niz fotografija između 1985. i 2000. godine, koje su dale intiman uvid u parove na venčanjima i ljude, koji ne samo što su pušili cigarete, već su i pravili bongove za pušenje cigareta od praznih flaša od sokova.

Nakon što je pregledao na milione fotografija, ovaj umetnik napravio je knjigu sa najzanimljivijim i nazvao je "Dok nas smrt ne rastavi"


Posle višegodišnjeg skupljanja slika i negativa, Sovan je izdao knjigu pod imenom "Dok nas smrt ne rastavi".
Image source: allday.com
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email