None
10 0 1 5

SAMO JE ŽELEO DA ODLETI NA SVOJE VENČANJE: Siromašni Etiopljanin napravio nešto neverovatno samo uz pomoć YouTube tutorijala!

Podeli
Svet
Jelena K.
Svet
Nov 27, 2015

Razmišljajući kako da dođe na svoje venčanje, jedan Etiopljanin je odlučio da uz pomoć YouTube-a napravi avion kojim će 28. novembra poleteti ka svojoj izabranici.

Foto: dailymail.co.uk
Ono što je zanimljivo je da ovaj mladić nikada pre ovoga nije leteo, pa se nada da će, ukoliko sve prođe kako treba, njegova verenica izgovoriti sudbonosno da.

Ovo je njegova drugi pokušaj, nakon što mu se pre pet meseci slomio propeler na pisti 40 kilometara od grada. Sada se vratio sa više samopouzdanja da opet pokuša.


On je sada ugradio novi motor u model aviona koji mu omogućava da udvostruči svoju snagu. Morao je i da potraži i stručne savete koji bi mu pomogli "u vazduhu".

Kapetan sa koledža Nacionalnog vazduhoplovstva potvrdio je da pomažu, kako je rekao, ovom pupoljku pilotu da se razvije.

Prošli su dug i izazovan put, a za ovog Etiopljnina će uspešan let biti momenat nakon 10 godina maštanja o tome.

Foto: dailymail.co.uk
Nije moga da ispuni zahtev za visinu vazduhoplovne škole, jer je ovaj Etiopljanin bio jedan centimetar niži od traženog.

Kako kaže, zbog toga je odlučio da izgradi svoj avion, jer ako ne može da bude pilot, makar može da leti visoko na nebu.

Foto: dailymail.co.uk
Prva faza planiranjakako napraviti "njegovu ljubav" trajala je deset godina. Avio priručnici i YouTube bili su njegova zvezda vodilja, a svaki aspekt proizvodnje aviona zahteva mukotrpno i postepeno sagledavanje detalja.

Kada je u pitanju dizajn pozvao se na Ford Motors, ali amaterski inženjering "nije mogao da bude jeftin" u Etiopiji, piše CNN.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email