None
10 0 1 0

SAMO JE ŽELEO DA ODLETI NA SVOJE VENČANJE: Siromašni Etiopljanin napravio nešto neverovatno samo uz pomoć YouTube tutorijala!

Podeli
Svet
Jelena K.
Svet
Nov 27, 2015

Razmišljajući kako da dođe na svoje venčanje, jedan Etiopljanin je odlučio da uz pomoć YouTube-a napravi avion kojim će 28. novembra poleteti ka svojoj izabranici.

Foto: dailymail.co.uk
Ono što je zanimljivo je da ovaj mladić nikada pre ovoga nije leteo, pa se nada da će, ukoliko sve prođe kako treba, njegova verenica izgovoriti sudbonosno da.

Ovo je njegova drugi pokušaj, nakon što mu se pre pet meseci slomio propeler na pisti 40 kilometara od grada. Sada se vratio sa više samopouzdanja da opet pokuša.


On je sada ugradio novi motor u model aviona koji mu omogućava da udvostruči svoju snagu. Morao je i da potraži i stručne savete koji bi mu pomogli "u vazduhu".

Kapetan sa koledža Nacionalnog vazduhoplovstva potvrdio je da pomažu, kako je rekao, ovom pupoljku pilotu da se razvije.

Prošli su dug i izazovan put, a za ovog Etiopljnina će uspešan let biti momenat nakon 10 godina maštanja o tome.

Foto: dailymail.co.uk
Nije moga da ispuni zahtev za visinu vazduhoplovne škole, jer je ovaj Etiopljanin bio jedan centimetar niži od traženog.

Kako kaže, zbog toga je odlučio da izgradi svoj avion, jer ako ne može da bude pilot, makar može da leti visoko na nebu.

Foto: dailymail.co.uk
Prva faza planiranjakako napraviti "njegovu ljubav" trajala je deset godina. Avio priručnici i YouTube bili su njegova zvezda vodilja, a svaki aspekt proizvodnje aviona zahteva mukotrpno i postepeno sagledavanje detalja.

Kada je u pitanju dizajn pozvao se na Ford Motors, ali amaterski inženjering "nije mogao da bude jeftin" u Etiopiji, piše CNN.

Foto: dailymail.co.uk
Nakon godinu i sedam meseci on je završio. Nije loše za nekoga ko nikada nije kročio u avion i nema nikakve veze sa vazduhoplovnom industrijom.

Foto: dailymail.co.uk
Njegova ranija razočarenja su sada iza njega i on je spreman da završi svoj zadatak i tako postane jedan od amatera entuzijasta sa svog kontinenta.

Foto: dailymail.co.uk
On je primio i savete od svojih kolega, pa je uneo i neke izmene. Kako su rekli dali su mu savet o rekvizitima i testovima sletanja.

Foto: dailymail.co.uk
28. novembra, ovaj Etiopljanin se vraća u vazduh kako bi testirao svoju mašinu. Kako je rekao ima brige, a najveći problem mu prestavlja sletanje.

Ako uspešno sleti, prevazićiće svoju najveću prepreku prilikom letenja, a kaže da uprkos podrške koju je imao od svoje porodice, veliki pritisak tokom izrade aviona predstavljali su ljudi oko njega. Kako kaže, stalno su ga zvali i ljutito ga pitali kako je mogao da izgradi avion u Etiopiji i u Africi.

Foto: dailymail.co.uk
On se nada da će ga nakon leta prihvatiti i škola letenja kako bi mu omogućila da u bliskoj budućnosti trenira kako bi postao komercijalni pilot.

Dugoročni cilj je da hrabro ide dalje: "Moj san je da postanem avio inženjer u NASA, i ja ću biti", odlučan je on.
Image source: dailymail.co.uk
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email