None
10 0 1 0

Proći će vas ledeni trnci kada čujete koja su se jeziva predskazanja Baba Vange i velikog Nostradamusa obistinila i koji zastrašujući događaj su predvideli za 2017. godinu. JEZIVO!

Podeli
Svet
Lana L.
Svet
Dec 31, 2016

Ne shvataju svi proročanstva ozbiljno, mnogi ih čitaju iz zabave i radoznalosti, ali ćete se iznenaditi koliko se proročanstava zapravo ostvarilo. Mistici poput Nostradamusa ili slepe Baba Vange su neverovatno detaljno predvideli neke događaje. Pogledajte 10 proročanstava koja su se zapravo obistinila.

1. Ubistvo Džona Kenedija

Ubistvo Džona Kenedija
Foto: ytimg.com
Nostradamus je jasno predvideo Kenedijevu smrt: "Velikog čoveka će tokom dana udariti grom, još jedan će pasti noću. Konflikt u Rejnsu u Londonu i pomor u Toskani." Proročanstvo je protumačeno kao pozivanje na ubistvo Kenedija i njegovog brata tokom sukoba u Londonu i poplave u Firenci.

2. Veliki požar u Londonu

Veliki požar u Londonu
Foto: socialstudiesforkids.com
Nostradamus je predvideo i veliki požar u Lonodnu: "Krv će se zahtevati od Londona, izgoreće u požaru 66. godine." Ukoliko ovo nije bila upečatljiva i direktna referenca na ovaj događaj, onda šta jeste? Veliki požar u Londonu počeo je 2. septembra 1666. godine i trajao je 3 dana, izgorelo je oko 70 000 kuća.

3. Smrt Marka Tvena

Smrt Marka Tvena
Foto: pinterest.com
Mark Tven je lično verovao da njegova sudbina ima veze sa Halejevom kometom. Tven je zaslužan za tačno predviđanje svoje smrti 1909. godine kada je izjavio da je na svet došao sa Halejevom kometom 1835. i da će sa njom u napustiti ovaj svet. Istina, ona je preminuo 21. aprila 1910. godine kada se Halejeva kometa vratila.

4. Globalno zagrevanje

Globalno zagrevanje
Foto: eco-generation.org
Baba Vanga je slepa žena iz Bugarske koja je imala moć da predvidi budućnost. Ona je 1950. godine predvidela da će se lednici otopiti i da će temperatura porasti. Rekla je: "Sve će se istopiti kao led. Hladno će postati toplo, a vuklani će se probuditi." Postoji još mnogo istinitih predskazanja koja se pripisuju Baba Vangi.

5. Francuska revolucija

Francuska revolucija
Foto: iacpublishinglabs.com
Nostradamus je živeo u 15. veku i predvideo i događaj koji će uslediti 200 godina nakon njegove smrti. Ovo je rekao vezano za Francusku revoluciju: "Od porobljenih ljudi, pesama, pevanja i zahteva, knezovi i vlastela biće u zatvorima." On je dao verodostojan opis kraljevog ubistva i krvi koja teče Senom. Francuska revolucija donela je novi poredak i bila je jedan od najvažnijih događaja u evropskoj istoriji.

6. Linkolnovo ubistvo

Linkolnovo ubistvo
Foto: history.com
Linkolnov biograf Vard Hil Lamon rekao je da je Linkoln sanjao da su mu dani odbrojani samo nekoliko dana pre atentata. Lamonu je poverio da je u svom snu čuo jecanje, a zatim je video ljude koji jecaju u istočnoj sobi nad kovčegom u kom se nalazio predsednik koji je ubijen. Jak zvuk jecaja probudio je Linkolna iz sna, a tri dana kasnije je bio ubijen u pozorištu "Ford".

7. Hitlerov uspon

Hitlerov uspon
Foto: telegraph.co.uk
Hitlerov uspon je još jedno živopisno Nostradamusovo predviđanje. "U dubini zapadne Evrope rodiće se dete u siromašnoj porodici, on će svojim jezikom zavesti masu ljudi. Njegova slava će doći i do istočne Evrope." Ovo je povezano sa Hitlerom koji je predstavljao opasnost za Evropu i Afriku. Hitler je jedina osoba koja bi odgovarala ovakvom opisu.

8. Potapanje Kurska

Potapanje Kurska
Foto: imgix.net
Direktno vezano za potapanje podmornice Kursk Baba Vanga izjavila je: "Na prelasku u drugi vek, u avgustu 1999. ili 2000. godine, Kursk će biti pod vodom, a ceo svet će plakati nad njim." Prvenstveno se mislilo da će grad Kursk biti pod vodom, međutim, ispostavilo se da je došlo do tragičnog udesa kada je potonula nuklearna podmornica Kursk, 118 članova posade izgubilo je život.

9. Bliznakinja (9/11)

Bliznakinja (9/11)
Foto: yournewswire.com
Dok je Nostradamus bio pomalo nejasan sa svojim predviđanjima, ovo je bilo jasno. Rekao je da će "vulkanska vatra iz središta sveta izazvati drhtanje u novom gradu: dve velike stene biće u ratu duže vreme. Zatim će Aretuza zacrveneti novu reku...1999. godine u sedmom mesecu doći će veliki kralj terora."

Baba Vanga je dala relevantnije predviđanje: "Horor, horor, američka braća će pasti nakon napada čelične ptice. Vukovi će zavijati u žbunju, a nevina krv će biti prolivena." Ameriku su zaista napale "čelične ptice" 11. septembra 2001. godine, a to je bilo najpreciznije i najpopularnije Baba Vangino predviđanje koje se obistinilo.

10. Obama kao predsednik

Obama kao predsednik
Foto: businesspundit.com
Među previđanjima Baba Vange koja su se obistinila, ona je takođe predvidela da će Obama biti 44. predsednik SAD-a. Ono što je zapanjilo javnost bilo je to da će 44. američki predsednik biti i poslednji predsednik. Ono što je mislila još uvek nije razjašnjeno, ali se pretpostavlja da je mislila na jednu svetsku vladu, a neki čak veruju da će doći do vanzemaljske intervencije. Šta god da bude u pitanju, ovo je ogroman događaj koji preti stabilnosti u čitavom svetu.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email