None

PRIRODA U DUŠI I SRCU: Izolovana koliba u šumi koja predstavlja pravi raj na zemlji! Sve bih dao dao živim u njoj...

Podeli
Svet
Jan 08, 2016

Longbrenč koliba prošla je kroz mnogo tranformacija od svoje prvobitne izgradnje 1959. godine. Izgrađena je među visokim jelkama, a njen graditelj, arhitekta Džim Olson, nekoliko puta ju je redizajnirao i proširivao tokom decenija. Svaki put on iskoristi već postojeću strukturu dodajući nešto novo.

Izgled kolibe je popriličnio jednostavan, niz poređanih soba, ujedinjenih pod jednim krovom. Ove sobe stvaraju jedinstvenu kohezivnu strukturu na brdu, među krošnjama drveća. Dnevni boravak ima prelep pogled i ogroman prozor (3m x 4m), tako da i enterijer i eksterijer dolaze do izražaja. Ova ideja prati celu kolibu. Olson je postavio klizna vrata, prozore i prozirni krov iznad kreveta kako bi obezbedio stalni kontakt sa prirodom.

Longbrenč je dizajniran tako da ne dolazi do izražaja, nego da se stopi sa okolinom, kako bi užitak u prirodi bio maksimalan. Boja i struktura su prilagođen prirodi. Izgrađena je od skromnih materijala, čeličnih stubova, zidovi su obloženi šperpločom, a pod je od laminata.

Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email