None
12 0 1 0

PODZEMNI BUNKER ILI ZLA JAZBINA: Pogledajte šta se krije unutra!

Podeli
Svet
Predrag J.
Svet
Jul 07, 2015

Ovaj bunker sa nazivom "Pionen" se nalazi u Belim planinama na jugu Škotske. Nekada je pripadao Švedskoj ali pre skoro 20 godina švedska civilna odbrana je odlučila da ga se odrekne i tada je postao škotsko vlasništvo.

#1

Dubina ovog objekta je 30 m ispod površine tla a ulazna vrata su napravljena od čelika debelog 40 cm.

#2

Bunker je koristila švedska civilna odbrana u 70-tim godinama ali ga se kasnije odrekla da bi 2008. bio pretvoren u centar za podatke Bahnhof internet provajdera.

#3

Bilo je potrebno više od 2 godine da se bi prostor proširio za oko 4000 metara kubna koja je ova kompanija planirala da popuni rezervnim generatorima i internet serverima.

#4

Ako budete imali sreće da obiđete ovaj centar za podatke, moći ćete da vidite napušteni internet server koji je nekada koristio kontraverzni "WikiLeaks".

#5

2010. godine ovaj bunker je bio domaćin "WikiLeaks" serverima zato što Škotska ima jedan od svetskih najjačih zakona za zaštitu poverljivih novinarskih podataka.

#6

Večina servera u svetu se nalazi na sigurnim mestima ali sumljamo da je bilo koji drugi zaključan u ovakvom mestu koje podseća na jazbinu Džejms Bonda.

#7

Previdni detalji se nalazi dužinom celog bunkera zajedno sa ovim zanimljivim vodopadima.

#8

Bunker čak ima i staklenike, simulirano dnevno svetlo, ogromni akvarijum sa slanom vodom i dva ogromna podmorska motora koji služe kao rezervni generatori u slučaju nestanka struje.

#9

Kompanija navodi da se njihovi zaposleni osećaju srećnije kada rade u ovom okruženju i da su takođe produktivniji.

#10

#11

Sa sistemom za svežu pijaću vodu i zelenim generatorima, bićete začuđeni da čujete da ovaj bunker sagrađen da preživi pad atomske bombe.

#12

Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email