None
6 0 1 0

POBEDILA JE SVOJ INVALIDITET: Ona ne može da koristi ruke ali je i uprkos tome postigla ono o čemu je ceo život sanjala

Podeli
Svet
Dragana P.
Svet
Oct 08, 2015

Ovo je Džordan Boun, mlada Britanka koja je ostvarila svoj san uprkos svom invaliditetu. Sada je blogerka i inspiriše ljude iz celog sveta da se nikada ne predaju.

Jordan Bone je pre 10 godina doživela saobraćajnu nesreću i ostala u invalidskim kolicima. Ona je tetraplegičarka, a kao posledica toga njeni pokreti su ograničeni, te prsti na ruci nisu u funkciji. Međutim, ova tragedija je nije sprečila da ostvari svoj san i postane šminkerka čije videe gledaju mnogi širom sveta.

Uprkos negativnim komentarima kojima je izložena svakodnevno i fizičkim pretprekama, hrabra 25-godišnjakinju iz Engleske, je uspela da postane vrhunska blogerka lepote, a na negativne komentare reaguje smireno: „Umorila sam se od odgovaranja na komentare koji su bili tako nepristojni i koji su me povredili pa sam smislila način kako da lošu situaciju pretvorim u dobru”.

I ona sama je podrška mnogim ženama i ukazuje da različost nije po difoltu loša stvar zbog koje bi trebalo padati u depresiju. Ponekad su baš te negativne stvari one koje vam daju krila kako biste napravili pozitivne stvari, kao što je slučaj sa mladom Jordan.

„Nisam želela da odustanem i srećna sam zbog toga, jer mi moje beskorisne ruke pomažu da ulepšam svoje lice svaki dan. Neverovatno je koliko odrastemo zahvaljujući izazovima sa kojima se suočavamo.”


Svakodnevno dobija i na stotine poruka podrške od ljudi koji je nesebično bore, ali i koji joj zahvaljuju što je dobar primer svima. ona je oličenje jačine i hrabrosti. Međutim, kako kaže mlada Britanka, podrška je obostrana.

„Oni možda misle da sam ja njih inspirisala, ali zapravo su oni inspirisali mene poručivši mi da je u redu biti hrabar”

Kako bi svima pokazala i objasnila kako izgleda boriti se na izgled nemogućim stvarima, ona je na svom Youtube kanalu objavila video u kojem je opisala svoju borbu kako više nikada ne bi morala nikome da objašnjava šta joj se dogodilo.


Ovako Jordan gleda na njenu tragediju, ali i savetuje druge da nije sve izgubljeno onda kada mislite da jeste. Izgleda da je baš zbog ovog videa inspiracija i pokretač mnogih.

„Ovako sam se osećala, bila sam depresivna, ruke su mi bile slabe, godinama sam se borila i nisam znala kako da koristim svoje ruke koje su se činile beskorisne. Želela sam da svet i dalje vidi Jordan, iako sam tetraplegičarka. Puno sam izgubila i nisam želela da ozgubim i svoj identitet. Nisam imala u planu da budem u invalidskim kolicima.Ne znam kroz šta vi trenutno prolazite, ali uvek imajte na umu da je svaki dan vredan življenja. Znajte da puno vredite i da ste neverovatni. Ako vam nešto stoji na putu možda to znači da bi trebalo da probate da idete drugim putem i isprobate druge mogućnosti.”


Izvor: zena.blic.rs
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email