None
17 0 1 0

Ove jezive životinje su živi košmari. Nismo ni znali da postoje!

Podeli
Svet
Sashka M.
Svet
Jun 17, 2015

Svakog dana se širom sveta otkrivaju nove vrste životinja od kojih su neke strašne i opasne. Uzmite ove životinje za primer, da li ste znali da postoje? Mi sigurno nismo.

1. Morsko prase (Scotoplanes)

Morsko prase (Scotoplanes)
Žive na dnu okeana, a najviše ih ima u mračnim dubinama Atlantskog, Pacifičnog i Indijskog okeana. Hrane se organskih česticama istaloženim u morskom mulju.

2. Zebrasta žirafa (Okapi)

Zebrasta žirafa (Okapi)
Ova lažna zebra je poreklom iz Demokratske Republike Kongo u centralnoj Africi. Iako izgleda kao zebra, ona je zapravo srodnija žirafi nego zebri.

3. Bodljikavi zmaj

Bodljikavi zmaj
Ovaj mali gušter je kamufliran pustinjsko braon nijansom da bi se lakše sakrio u pesku. Takođe ima "lažnu glavu" koju koristi da zbuni neprijatelje i grabljivice.

4. Cipelokljuna roda

Cipelokljuna roda
Ova velika ptica je nazvana Cipelokljuna zbog svog neobičnog kljuna. Iako je od ranije bila poznata drvenim Egipćanima i Arapima, ptica je klasifikovana tek u 19. veku.

5. Indijska ljubičasta žaba

Indijska ljubičasta žaba
Ova žaba ružnog izgleda provodi samo 2 nedelje godišnje na površini zemlje (što je verovatno razlog zašto izgleda ovako).

6. Plava papagaj-riba

Plava papagaj-riba
Pronađena u Atlantskom okeanu, ova fascinantno plava riba provodi čak 80% svog životnog veka u potrazi za hranom.

7. Žbunastva zmija

Žbunastva zmija
Predator koji živi visoko u drveću tropskih šuma Afrike. Uglavnom lovi noću. Možda izgleda slatko, ali ova zmija je smrtonosna.

8. Saiga antilopa

Saiga antilopa
Antilopa koja izgleda kao loš naučni eksperiment. Može se naći u Evroazijskim stepama. Poznata je po velikoj i fleksibilnoj nosnoj strukturi.

9. Morska lasta ili plavi zmaj

Morska lasta ili plavi zmaj
Ovo neodoljivo malo stvorenje spada u morske puževe golaće koji se mogu naći u toplim okeanskim vodama. Zbog specifične građe pluta na površni mora, okrenut leđima na dole. To mu omogućava specijalna komora ispunjena gasom koja se nalazi u stomaku.

10. Pacu riba

Pacu riba
Pravi košmar koji ima kompletnu donju vilicu sa svim zubima i može se naći na Papua Novoj Gvineji. Lokalni ribari je zovu "riba sekač".

11. Venecuelanski pudlica moljac

Venecuelanski pudlica moljac
Pronađen 2009. u Venecueli. Naučnici ne znaju mnogo o ovoj novoj vrsti moljaca, ali istraživanja su u toku.

12. Kolibri moljac

Kolibri moljac
Dok se hrani cvetnim polenom, ovaj moljac stvara zvuk sličan brujanju koji podseća na zvuk kolibri ptice. Ako biste ga videli kako proleće pored vas, verovatno biste ga pomešali sa kolibrijem.

13. Umbonia Spinosa

Umbonia Spinosa
Ove šarene bube su u srodstvu sa cvrčcima. Koriste svoj kljun za probijanje biljnih stabljika da bi stigle do biljnog soka sa kojim se hrane. Niko nije siguran zašto tako izgledaju ali je to najverovatnije zbog kamuflaže.

14. Goblin ajkula

Goblin ajkula
Retka vrsta zastrašujućih ajkula koje žive u okeanima dubljnim od 100 metara. Odrasle ajkule, za razliku od mladunaca, se mogu naći na većim dubinama. Ove ajkule nisu pretnja za čoveka.

15. Šišmiš riba crvenih usana

Šišmiš riba crvenih usana
Stvorenje koje je pronađeno na Galapagosu. Veoma su loši plivači pa zato koriste svoja peraja za kretanje po okeanskom dnu. Izgledaju slatko, zar ne?

16. Mantis rak

Mantis rak
Postoji više vrsta mantis rakova ali najzanimljivije su šarene podvrste u bojama duge. Ovo su moćni predatori iz tropskih i subtropskih voda, koji ubijaju svoj plen svojim snažnim kandžama. Takođe ih nazivaju i "morski skakavci" ili "ubice rakova" pa čak i "cepač prstiju".

17. Pandra mrav

Pandra mrav
Ova buba je zapravo osa i spada u familiju sa više od 3000 vrsta. Iako zbog svog izgleda podseća na mrava a zbog boje na pandu, ovaj zanimljivi insekt nije ni u kakvoj vezi sa njima. Pronađene su u Čileu i poznate su po izuzetno bolnom ubodu. Zanimljivo je da ženke nemaju krila.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email