None
5 0 1 0

OTKRIĆE U PUSTINJI KOJE JE ŠOKIRALO ČITAV SVET: Ono što je jedan farmer pronašao kopajući bunar će vas apsolutno zapanjiti!

Podeli
Svet
Jelena K.
Svet
Nov 10, 2015

Pogledajte šta je jedan farmer iz Nevade našao kopajući bunar!

Ranč u Nevadi

Ranč u Nevadi
Jedan rančer iz Nevade je početkom prošlog veka pokušavao da napravi sistem za navodnjavanje svog zemljišta. Iskopao je duboki bunar u pustinjskoj zemlji i pronašao vodu toplu preko 200 stepeni.

Bušenje iz 1964.

Bušenje iz 1964.
Ekipa za bušenje je 1964. na istom mestu pokušavala da napravi bunar naprednijom tehnologijom. Nisu uspeli zbog visoke temperature vode, ali su umesto bunara slučajno napravili gejzir koji je sada poznat pod imenom "fly geyser". Rezultati su bili neverovatni.

Gejzir bogat mineralima

Gejzir bogat mineralima
Gejzir koji su napravili bio je neverovatno bogat mineralima. Ovaj prelepi gejzir usred pustinje, vremenom se menjao i rastao.

Ekosistem

Ekosistem
Zahvaljujući visokom nivou minerala, oko gejzira se formirao jedinstveni ekosistem. Mogu se videti ribe koje plivaju u vodi i ptice koje lete u okolini.

Nezaobilazna atrakcija

Nezaobilazna atrakcija
Danas ovaj gejzir posećuju brojni turisti. Mnogi su posetu ovom čudesnom gejziru dodali na svoju listu želja, a kladimo se da ćete nakon ovog članka to uraditi i vi!
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email