None
8 0 1 0

OSTAĆE ZAUVEK U NJIHOVIM SRCIMA: Junak koji je spasio živote svojih prijatelja uradivši nešto što mu svet nikada neće zaboraviti... evo i šta

Podeli
Svet
Milica P.
Svet
Dec 24, 2015

Nakon smrti, Ros Mekginis dobio je medalju časti za hrabrost i istinski heroizam. Sada, 9 godina nakon njegove smrti, Ros i dalje nije zaboravljen. Njegov prijatelj je napisao dirljivu poruku na fejsbuku koja će vas raznežiti.

Sećanje na Rosa Mekginisa!

Sećanje na Rosa Mekginisa!
Foto: ilyke.com
4. 12. 2006. godine svet je izgubio istinskog heroja, Rosa Endrjua Mekginisa.

Žrtva

Žrtva
Foto: explorevenango.com
Američki vojnik borio se u Iraku, a poginuo je kada se bacio na granatu koja je pala blizu njega kako bi spasio živote svojih prijatelja.

Bio je rođen da postane heroj

Bio je rođen da postane heroj
Foto: ilyke.com
Uvek je želeo da se bori za Ameriku. Kada su ga kao dete pitali šta želi da bude kada poraste, uvek je odgovarao da želi da bude vojnik.

Trening

Trening
Foto: ilyke.com
Sa 17 godina završio je osnovnu obuku u Fort Beningu, u Džordžiji, a zatim je dodeljen prvom bataljonu 26. pešadijskog puka u Švajnfurtu, u Nemačkoj.

Voljeni prijatelj

Voljeni prijatelj
Foto: digitaljournal.com
Dve godine kasnije postao je mitraljezac u Bagdadu, gde je i okončao svoj život žrtvovavši se za svoje prijatelje.

U čast njegove žrtve

U čast njegove žrtve
Foto: ilyke.com
Na 9. godišnjicu njegove smrti, Rosov dobar prijatelj Brenan, podelio je dirljivu poruku na fejsbuku.

"Odvojite malo vremena i pažljivo pogledajte ovu fotografiju. Ovo sam ja prvog dana u Iraku i stojim pored svog najboljeg prijatelja Rosa Mekginisa. Obojica smo imali 19 godina. Ros je bio najmlađi muškarac u našem bataljonu. Bio je smešno dete sa velikim smislom za humor. Bio je toliko mršav da su mu se rebra mogla izbrojati ispod majice. Mrzeo je da trenira kao i svi. Uprkos svom neherojskom izgledu, mogu se kladiti da većeg heroja nema od njega."

Prijatelj i u dobru i u zlu!

Prijatelj i u dobru i u zlu!
Foto: arlingtoncemetery.com
"Na današnji dan pre 9 godina, on se žrtvovao za nas bacivši se na ručnu bombu koja je bila ubačena u njegovo vozilo, apsorbovao je udar, poginuo na licu mesta i spasio svoje prijatelje. Posthumno je nagrađen medaljom časti, najvišom nagradom naše nacije.
Godinama ovaj dan mi je donosio tugu, a sada ima nešto više od toga. Ljubav. Ros je toliko voleo svoju zemlju da se odrekao lične slobode i pridružio se vojsci tokom rata, iako je imao samo 18 godina. Ros je toliko voleo svoj posao da ga je radio svakog dana bez pogovora, čak i kroz najgore uslove. Ros je toliko voleo svoju braću da je za njih dao i svoj život."

Nakon smrti, Ros Mekginis dobio je medalju časti za hrabrost i istinski heroizam!

Nakon smrti, Ros Mekginis dobio je medalju časti za hrabrost i istinski heroizam!
Foto: usatoday.com
Image source: ilyke.com
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email