None
10 0 1 5

SVE ZA LJUBAV: Čudni i bizarni rituali udvaranja širom sveta (broj #5 je preslatko)

Podeli
Svet
Jasna S.
Svet
Jan 29, 2016

Zabavljanje i udvaranje je čudno i neobično ma gde god bili, ali na nekim mestima na svetu je nasilnije i čudnije nego bilo gde drugo.

Zulu ljubavne kućice

Zulu ljubavne kućice
Foto: commons.wikimedia.org
Kada bi devojka i njen izabranik došli u poodmaklu fazu udvaranja, otac devojke bi napravio "ljubavnu kućicu" da bi se mladi par mogao viđati noću, ne narušavajući privatnost porodičnog doma.

Međutim, otac mlade praktično ignoriše udvarača sve dok on ne zatraži od nje deo krda. Kada se mlada vrati sa nekoliko grla kod udvarača, otac ga tek tad prihvata i biva im dozvoljeno da se venčaju.

Festival udvaranja plemena Vudabe

Festival udvaranja plemena Vudabe
Foto: commons.wikimedia.org
U afričkom plemenu Vudabe, muškarci su ti koji se sređuju i bivaju odmeravani. Oni veoma cene lepotu i često provode dane sređujući se da bi izgledali privlačno ženama.

Za vreme ovog festivala, po imenu "Gerevol", muškarci kinđurenje podižu na sasvim novi nivo. Doteruju se i izgledaju najbolje što mogu i takođe učestvuju u plesnom takmičenju po imenu "Jake". Tokom celog festivala, žene se samo zavale, uživaju i biraju budućeg odabranika.

Otimanje mlade u Kirgistanu

Otimanje mlade u Kirgistanu
Foto: hronika.info
U Kirgistanu, ako vam se neka žena sviđa, jednostavno odete i ukradete je, prosto. Tradicija jeste stara, ali se povratila posle pada Gvozdene Zastave. U nekim delovima države, kindapovanje mlade čini skoro polovinu svih brakova.

U većini slučajeva, muškarac će znati koju devojku kindapuje, ali bilo je slučajeva i kada ne zna.

Kuća za udvaranje u Kambodži

Kuća za udvaranje u Kambodži
Foto: earntheturn.com
U Kambodži, očevi grade male kućice da bi njihova ćerka mogla da upozna nekoliko muškaraca - seksualno i socijalno, i ovo se radi da bi devojka našla pravu ljubav.

Izuzetno napredno, neki bi rekli.

"Devojke u poseti" naroda Dai

"Devojke u poseti" naroda Dai
Foto: commons.wikimedia.org
Narod Dai imaju ritual udvaranja po imenu "devojke u poseti". Mlade devojke se okupljaju oko vatre i okreću točkove, svaka zasebno, dok im se muškarci, koji sviraju muzičke instrumente, polako približavaju. Kada muškarac izabere devojku, odsviraće joj serenadu i ako joj se svidi, uzeće ga za partnera.

Ovo je donekle i romantično.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email