None
10 0 1 6

10 zastrašujućih prirodnih fenomena koji lede krv u žilama (od broja #9 ćete imati košmare svake noći)

Podeli
Svet
Lana L.
Svet
Oct 13, 2016

Nauka je danas moćna, ali nije svemoguća. Postoje neke pojave koje nauka još uvek ne može da objasni i oni ostaju prava misterija za svet. Ovo su neki od fenomena koje još uvek niko nije razrešio.

1. Deža vu

Deža vu
Foto: brightside.me
Deža vu je francuski izraz za "već viđeno". To je čudan osećaj koji nas navodi da pomislimo da smo već doživeli određenu situaciju. Sva moć u ovom doživljavanju je osećaj da se stotine drugih puteva ukrste i dovedu do određenog momenta u životu. Imate osećaj kao da ste nešto već videli i da postoji malo mogućnosti da se to ponovi. Možda je to sudbina? Naučnici imaju različita mišljenja povodom ovog fenomena, od promena koordinacije u našem mozgu, do ponavljanja nekih scena iz snova. Teško je istraživati ovu temu jer ne može biti veštački izazvana.

2. Vizije bliske smrti

Vizije bliske smrti
Foto: brightside.me
Ljudi koji su doživeli kliničku smrt, često govore o vizijama kao što je svetlost na kraju tunela, osećaj letenja, sretanje rodbine i slično. Problem je što mozak prestane da funkcioniše kada otkaže srce, zbog čega klinički mrtva osoba ne može da doživi nikakvo iskustvo. Postoje teorije koje ovo objašnjavaju i vezane su za mnoge vrste vizija. Ali ono što nauka ne može da objasni jeste kako to da se neki pacijenti sećaju čak i najsitnijih detalja.

3. Zujanje u Taosu

Zujanje u Taosu
Foto: brightside.me
Tokom godina, stanovnici Taosa, grada na jugozapadu Amerike, mogli su da čuju zvuk niske frekvencije koji je dopirao iz pustinje. Ovaj zvuk je nazvan "zujanje u Taosu" i zvučao je kao kada teška vozila prolaze autoputom, samo što ni jedan veći put ne prolazi oko grada. Ovaj zvuk doveo je do toga da stanovnici dožive mentalnu bolest ili čak izvrše samoubistvo. Neki misle da je to loš znak, a naučnici i dalje ne mogu da objasne ovaj fenomen.

4. Intuicija

Intuicija
Foto: brightside.me
Ovo ponekad nazivamo "šestim čulom". Nauka još uvek ne može da objasni ovaj fenomen. Neki naučnici tvrde da svaka osoba ima neki osećaj "hrabrosti" kada treba da donese odluku. Oni tvrde da taj osećaj imamo od rođenja ali da vremenom zaboravimo kako da ga koristimo.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email