None
9 0 1 0

NEKO NAS POSMATRA: 9 činjenica koje dokazuju da vanzemaljci postoje i da je susret sa njima bliži nego što mislimo

Podeli
Svet
Mira M.
Svet
Dec 03, 2015

Skeptici i oni koji veruju, neprestano se raspravljaju oko toga da li u svemiru postoje inteligentni oblici života. Skeptici koriste nedostatak dokaza kao glavno sredstvo napada i odbrane, ali sigurno im neće biti svejedno kada pogledaju narednih 9 činjenica koje idu u prilog teoriji da nismo sami u univerzumu!

1. NLO u drevnoj istoriji

NLO u drevnoj istoriji
Foto: eso-garden.com
Iako su NLO-i bili prisutni od početka ljudske civilizacije, danas se najčešće odbacuju kao dokaz za postojanje vanzemaljaca i tvrdi se da je reč samo o tome da vojska testira nove tehnologije. Ali kako objasniti prikaze NLO-a iz doba kada ljudi još nisu izumeli letelice?

Slika Device Marije iznad na kojoj čovek u pozadini gleda u nešto što izuzetno podseća na NLO nije usamljeni primer. Postoji stotina slika tokom istorije koje prikazuju NLO-e, i to uglavnom u vezi s nekim duhovnim iskustvom.

2. Astronauti su viđali NLO-e

Astronauti su viđali NLO-e
Foto: fly.historicwings.com
Tri dana nakon lansiranja Apola 11, astronauti su poslali poruku kontroli misije na Zemlji pitajući gde se nalazi poslednji deo rakete koji se odvojio dva dana ranije zato što su primetili da nešto leti pored njihove rakete.

Posada rakete nije želela da ovome pridaje previše pažnje da ne bi nastala panika i da ne bi morali da odustanu od misije. Dr Dejvid Bejker, glavni naučnik s Apola 11, rekao je da ovo nije bio prvi put da astronauti vide NLO i da se to dešavalo još od najranijih letova po orbiti Zemlje.

3. "Wow" signal

"Wow" signal
Foto: godssecret.files.wordpress.com
Radio teleskop Univerziteta Ohio Sate je 1977. primio vrlo neobičan signal. Prenos je trajao 37 sekundi i dolazio je iz sazvežđa Strelac. Ono što je zanimljivo jeste da je najbliža zvezda bila udaljena 220 miliona svetlosnih godina od izvora signala. Drugim rečima, signal je došao iz prazne tačke u svemiru.

Ono što je najzanimljivije jeste da je signal pokazivao sve karakteristike međuzvezdanog emitovanja. Pojednici su pokušavali da objasne da je ovaj signal zapravo zemaljskog porekla, ali to nije baš verovatno, s obzirom da je signal bio na frekvenciji koja je zabranjena svuda u svetu.

4. Drejkova jednačina

Drejkova jednačina
Foto: setileague.org
Astronom Frenk Drejk razvio je jednačinu uz pomoću koje se može izračunati broj planeta u galaksiji koje mogu biti naseljene inteligentnim oblicima života. Korišćenjem ove jednačine je 2001. izračunato da bi statistički trebalo da postoji stotine hiljada ovakvih planeta.

Takođe je utvrđeno da bi nastanjive planete kao što je Zemlja trebalo da postoje na udaljenosti od samo nekoliko stotina svetlosnih godina.

5. SETI radio-signal iz februara 2003.

SETI radio-signal iz februara 2003.
Foto: blog.timesunion.com
Astronomi koji su radili na potrazi za vanzemaljskim oblicima života (SETI) upotrebili su ogroman teleskop da ispitaju delove svemira iz kojih su ranije primili radio-signale nepoznatog porekla. Pronašli su još jedan signal koji je bio čak i jači od prethodnih.

S obzirom da se SETI signal ponaša kao da ga odašilje inteligentna vrsta i da je primljen u više navrata, on bi mogao da se smatra najboljim kandidatom za dokaz inteligentnog života na drugim planetama.

6. Neobjašnjena viđanja NLO-a

Neobjašnjena viđanja NLO-a
Foto: i.telegraph.co.uk
Postoji toliko viđanja NLO-a da je nemoguće sve ih objasniti ili demantovati. Tokom istorije bilo je par slučajeva kada je bilo nemoguće tako lako otpisati viđanje NLO-a kao plod nečije mašte ili vojni eksperiment, od slučaja iz 1853. kada su NLO videli profesori i studenti koledža u Tenesiju, do slučaja u Stivensvilu iz 2008. kada je oko 200 svedoka videlo NLO, uključujući i tri policajca koja su želela da ostanu anonimna.

7. Poverljivi izveštaji vlade

Poverljivi izveštaji vlade
Foto: cp91279.biography.com
Dok su pojedini američki predsednici objavili poverljiva dokumenta na temu NLO-a, na čelu s Džimi Karterom koji je čak i pričao o tome kako je sam video NLO, drugima je zabranjen pristup poverljivim informacijama. Ovo je navelo mnoge da poveruju da je reč o velikom i organizovanom zataškavanju.

8. Hijeroglifi otkriveni na Marsu

Hijeroglifi otkriveni na Marsu
Foto: i.ytimg.com
Fotografije koje je snimila NASA "Curiosity Rover" na površini Marsa pokazuju hijeroglife slične egipatskim urezane na steni. Mnogi veruju da je ovo dokaz da su na ovoj planeti postojale inteligentne vrste, dok skeptici tvrde da je reč samo o teksturi stena.

Međutim, postoje i druge fotografije koje je ovaj droid uslikao, na kojima se vidi nešto što podseća na statue drevnih Maja, pa čak i na ostatke srušenih NLO-a.

9. Slika vanzemaljskog organizma

Slika vanzemaljskog organizma
Foto: mundogump.com.br
Ovaj organizam otkriven je pomoću supermoćnih magneta za fotografisanje svemira i profesor Milton Vejnrajt iz centra za astrobiologiju Univerziteta Bakingem tvrdi da je ovo dokaz za postojanje vanzemaljskog života. On tvrdi da je na slici vanzemaljski mikrob i da se veliki broj njih nalazi u gornjim slojevima stratosfere.

Nakon detaljnog istraživanja utvrđeno je da ovaj organizam ne nalikuje bilo čemu na Zemlji.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email