None
10 0 1 5

NEĆETE MOĆI DA IZDRŽITE DO KRAJA: Urbane legende s interneta koje će vam uterati strah u kosti!

Podeli
Svet
Cveta F.
Svet
Dec 10, 2015

Urbane legende vode poreklo još od najranijih oblika pripovedanja, kada su se zastrašujuće priče pričale uz vatru kao upozorenje ili pak samo iz zabave. Urbane legende su savremene legende, moderni oblik folklora i mitologije koji odražava strahove i strepnje jednog doba.

Iako su ranije, kao i usmena predanja, prenošene od usta do usta i s kolena na koleno, moderna tehnologija nam je podarila nove načine prenošenja urbanih legendi. One se prenose na društvenim mrežama i u obliku lančanih mejlova, što je uvelo nove faktore jeze – ako se priča ne prosledi određenom broju ljudi, čitaocu će se desiti nešto užasno.

Prema tome, prosledite ove priče svojim prijateljima, za svaki slučaj.

1. Sahranjena živa

Sahranjena živa
Foto: upload.wikimedia.org
Nakon 50 godina braka, žena jednog čoveka umrla je nakon par dana provedenih u komi. To se desilo u doba naših pradeda i tada nisu vršili obdukcije tela, već bi ga samo stavili u kovčeg i poslali na večno počivalište. Ovaj čovek je sve vreme bio protiv sahranjivanja i bio je toliko uznemiren da su morali da mu daju velike količine sedativa da bi mogli da sahrane njegovu ženu.

Te noći se probudio uz zastrašujuću viziju kako ona histerično noktima grebe kovčeg i pokušava da izađe iz njega. Kada je cele nedelje nastavio da sanja istu stvar i preklinje lekare da iskopaju telo, oni su na kraju popustili i izvršili ekshumaciju. Na užas svih prisutnih, nokti sahranjene žene bili su polomljeni, a unutrašnja strana kovčega bila je u potpunosti izgrebana.

2. Bladi Meri

Bladi Meri
Foto: rgoldberg.info
Meri Vort je bila prelepa devojčica koja je živela pre mnogo godina. Onda je doživela užasnu nesreću koja joj je toliko unakazila lice da niko nije smeo ni da je pogleda. Nisu joj dozvoljavali da se pogleda u ogledalo, da ne bi poludela.

Jedne noći nije mogla da se izbori s radoznalošću i ušunjala se u sobu s ogledalom. Užasnuta svojim odrazom, ušla je u ogledalo da pronađe svoj stari odraz i zaklela se da će unakaziti svakog ko bude pokušao da je traži u ogledalu.

Na internetu kruži priča u kojoj su devojčice na pidžama-žurci 7 puta u ogledalu ponavljale ime Meri Vort, da bi ona koja je bila najbliža ogledalu završila s užasnim krvavim ogrebotinama po obrazu.

3. Otrovna haljina

Otrovna haljina
Foto: f.tqn.com
Jedna devojka je želela da ode na matursko veče, ali bila je suviše siromašna, pa je rešila da uštedi novac i da kupi polovnu haljinu u zalagaonici. Kupila je predivnu plavu haljinu, otišla na matursko i odlično se provela.

Međutim, majka ju je sledeđeg dana pronašla mrtvu u krevetu. Kada su lekari ispitali njeno telo, pronašli su tragove tečnosti za balzamovanje koje joj je prošlo kroz pore dok je plesala. Otišli su u zalogaonicu i saznali da je haljinu doneo asistent pogrebnika koji ju je ukrao s leša.

4. Telo u krevetu

Telo u krevetu
Foto: 4.bp.blogspot.com
Muž i žena otišli su u hotel u Las Vegasu za svoj medeni mesec. Kada su ušli u svoju sobu, primetili su da nešto užasno miriše. Žalili su se menadžeru hotela, koji je poslao sobaricu da zameni svu posteljinu i ponovo očisti celu sobu, ali kada se par vratio, soba je i dalje užasno mirisala.

Muž je bio toliko besan da je rešio da po svaku cenu pronađe o čemu je reč, pa je počeo da prevrće sve po sobi. Kada je skinuo dušek s kreveta, ispod njega je pronašao telo mrtve žene.

Ovo je verovatno jedna od najjezivijih urbanih legendi upravo zbog toga što postoje slučajevi slični ovom koji su se zaista desili u stvarnosti.

5. Ubica iza stakla

Ubica iza stakla
Foto: a.wattpad.com
Jedne hladne zimske večeri jedna devojka je sedela kod kuće i gledala TV. Televizor se nalazio tačno ispred staklenog prozora, a roletne su bile podignute. Iznenada je videla kako napolju iza stakla stoji stari čovek koji zuri u nju. Vrišteći je uzela telefon i ćebetom se pokrila preko glave da on ne bi video da zove policiju. Bila je toliko prestrašena da je ostala pod ćebetom dok policija nije stigla.

Tog dana je napadalo dosta snega, pa je policija naravno počela da traži otiske cipela, ali ih napolju nigde nije bilo. Kada su zbunjeni ušli u kuću, videli su mokre otiske cipela na podu pored kauča. Rekli su je da je bila neverovatno srećna – čovek uopšte nije bio napolju, već iza kauča. Ono što je videla na staklu bio je njegov odraz.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email