None
5 0 1 0

BEZBEDNOST NA PRVOM MESTU: Mesta gde se ne preporučuje korišćenje kartica!

Podeli
Svet
Sanja O.
Svet
Nov 05, 2015

Plastične kartice su odavno zamenile gotovinu u načinu plaćanja, koja je po mnogima i dalje najsigurniji način plaćanja!

Foto: (fokuzz.com
Bez obzira na sisteme zaštite sve češće dolazi do zloupotrebe kartica. Osim njihove fizičke krađe događaju se i krađe podataka s kartice na internetu ili uz pomoć elektronskih uređaja koje kriminalci postavljaju na bankomatima i drugim uređajima.

Pogledajte na kojim mestima ne biste trebali da koristite kreditne i debitne kartice:

Bankomati udaljeni od banke

Stručnjaci preporučuju da po mogućnosti koristite samo bankomate koji se nalaze uz banke ili u njihovoj neposrednoj blizini jer su oni udaljeniji na izolovanim mestima mamac za kriminalce. U njih je lakše postavljati uređaje za krađu podataka jer nisu pod stalnim nadzorom.

Ulične stanice za punjenje mobilnih telefona

Kada putujete u inostranstvo možete naići na kioske u kojima možete napuniti bateriju za telefon. U nekim gradovima ova usluga je besplatna, ali tamo gde nije morate da je platite kreditnom karticom. Budite oprezni jer su ove stanice za punjenje česta meta kriminalaca. Osim što mogu da ukradu podatke s kartice, poznato je i da mogu da skinu podatke s vašeg mobilnog telefona.

Desktop i mobilne aplikacije

Budite oprezni kod kupovine izvan svoje službene trgovine s aplikacijama ili službenog programa. Sigurno ste već imali prilikeda vidite pop-ap prozore koji od vas traže da uplatite određenu sumu novca kako biste uklonili virus ili otključali svoje dokumente, ali ne nasedajte na takve zahteve jer je u pitanju prevara.

Neproverene onlajn stranice za kupovinu

Možda ste pomislili kako to već znate, ali nije na odmet ponoviti koliko je opasno ostavljati podatke o svojoj kartici na stranicama čiju sigurnost prethodno niste proverili.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email