None
13 0 1 8

13 jednostavnih i pomalo glupih izuma koji su njihovim stvaraocima doneli milione

Podeli
Svet
Helena S.
Svet
Aug 11, 2016

Ove jednostavne stvari donele su njihovim izumiteljima prava bogatstva. Kako se čini, ljudi koji su izmislili ove stvari se nisu čak mnogo ni potrudili, nego su se jednostavno njihovi proizvodi probili na tržištu,

1. Smajli

Smajli
Foto: lolwot.com
Američki umetnik Harvi Bol izmislio je sliku smajlija 1963 godine. On je samo 45 dolara platio prava na njega. Nakon toga su braća Bernard i Marej Spejn shvatili da ovo ima veliki marketinški potencijal i na smajliju zaradili 50 miliona dolara.

2. Zezalica

Zezalica
Foto: pictureslab.blogspot.rs
Ovo je jedna od najpoznatijih igrački na svetu. Njen pronalazač je Ričard Džejms, a ideju je dobio kada mu je feder pao na pod. Zahvaljujći ovome Džejms i njegova porodica zaradili su 250 miliona dolara.

3. Čičak traka

Čičak traka
Foto: mimi-gallery.com
Ideju za ovu traku dobio je Žorž de Mestral nakon što je ispitivao biljku čička pod mikroskopom. Bio je zadivljen mogućnošću ove biljke da se zakači za šta god. Danas Mestral zarađuje oko 100 miliona godišnje za zbog svog izuma.

4. Blesave slamčice

Blesave slamčice
Foto: lolwot.com
Nekome je jednom palo na pamet da će deci više pažnju privući mleko ili negazirani sokovi ukoliko se uz njih budu dobijale neobične slamčice. Ovakve slamčice su rezultat toga. One su sada popularne u celom svetu.

5. Jastuci u obliku ljubimaca

Jastuci u obliku ljubimaca
Foto: ru.pinterest.com
Deca vole plišane mede i čupave igračke. Dženifer Telfer je primetila da njeno dete radije spava na plišanoj igrački nego na jastuku. Ona je shvatila da tako nešto ne postoji na tržištu, te je došla na ideju velikih, mekanih jastuka u obliku životinja koje deca obožavaju.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email