None
10 0 1 5

ČAK SE I KOD NAS PRODAJU: 10 lažnih namirnica koje Kina izvozi a koje su pune plastike, pesticida i hemikalija koje prouzrokuju kancer!

Podeli
Svet
Milena J.
Svet
Mar 23, 2016

Ovo je lista 10 nelegalnih proizvoda iz Kine i savetujemo vam da dobro razmislite pre nego što ih naručite. Ne možete znati koje opasne materije mogu sadržati ove namirnice koje nam stižu preko okeana.

1. Lažna jaja

Lažna jaja
Foto: thecambodiaherald.com
Ova jaja sadrže alginsku kiselinu, kalijum, želatin, kalcijum-hlorid, vodu i veštačku boju. Ljuska je napravljena od kalcijum-karbonata. Jedenje ovih jaja može izazvati gubitak memorije i demenciju.

2. Orasi punjeni cementom

Orasi punjeni cementom
Foto: healthandlovepage.com
Prodavac koji je prodavao ove orahe rekao je da je ovo uradio kako bi "orasi" bili teži.

3. Svinjetina umesto govedine

Svinjetina umesto govedine
Foto: naturalblaze.com
Svinjetina je u Kini mnogo jeftinija od govedine, tako da mnogi restorani podmeću svinjetinu umesto govedine, ali je prvo hemijski obrade. Lekari kažu da ovako obrađeno meso može izazvati sporo trovanje, deformitete pa čak i tumor.

4. Lažni grašak

Lažni grašak
Foto: 1.bp.blogspot.com
Lažni grašak pravi se od stočnog graška i soje, dodaje se zelena boja i natrijum-metasulfit (koristi se kao izbeljivač ili konzervans). Ovo je prehrambenoj industriji zabrenjeno da koristi u proizvodima jer može izazvati rak, a takođe ometaju telo u apsorpciji kalcijuma.

5. Bejbi formula

Bejbi formula
Foto: s1.reutersmedia.net
Formula sadrži veoma malo hranjivih materija, verovatno je napravljena od krede, a kod dece se razvija "velika bolest glave" zbog koje koje glava deteta nabubri a ostatak tela propada.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email