None
14 0 1 0

Zavrteće vam se u glavi kada čujete cene 14 najskupljih imanja na svetu (broj #12 stvarno vredi svaku paru!)

Podeli
Svet
Sashka M.
Svet
Mar 13, 2016

Kada neko ima jako puno novca, onda živi u grandioznim palatama. Pogledajte koja su to najskuplja imanje i kuće na svetu i kolika je njihova vrednost.

1. Kastiljo Karibe

Kastiljo Karibe
Foto: static1.businessinsider.com
Kastiljo Karibe je na tržištu i košta tričavih 59,5 miliona dolara! Najveće je imanje, u privatnom vlasništvu, na Kajmanskim ostrvima! U kući imate vinski podrum i sobu za degustaciju vina, kućni bioskop, sobu za bilijar, ručno pravljen bar, teretanu, saunu, odaje za osoblje, bazen sa pećinom, teniski teren i helipad.

2. Lions Demense

Lions Demense
Foto: static3.businessinsider.com
Lions Demense se pojavio na tržištu sa cenom od 65 miliona dolara. To je kuća vlasnika Ryanair avio kompanije, Tonija Rajana, koji je potrošio oko 120 miliona na restauraciju ovog imanja. Ovo je najskuplja kuća u Irskoj.

3. Speling Manor

Speling Manor
Foto: toptenz.net
Ova vila je sagrađena 1988. na Hobli hilsu u Los Anđelesu za Arona Spelinga. Prodata je za 85 miliona Petri Eklston, a sada je na prodaju za 150 milina dolara!

4. Vulvort Vila

Vulvort Vila
Foto: 2.bp.blogspot.com
Nalazi se u Njujorku na uglu 80-te i 5. avenije, i trenutno je na tržištu, traži novog vlasnika za 90 miliona dolara. Kuća je sazidana 1890. za magnata tog vremena Frenka Vulvorta. Kuća u gotskom stilu je delo arhitekte Čarlsa Perponta i Henrija Gilberta.

5. Kuća prijateljstva

Kuća prijateljstva
Foto: toptenz.net
Ova porodična kuća je postala popularna nakon razvoda Donalda Trampa, jer su se borili žestoko oko nje. Kuća ima 18 spavaćih soba i 22 kupatila. Dugo su tražili za nju 125 miliona dolara, ali je na kraju prodata za 95 miliona dolara.

6. Vila u Silikonskoj dolini

Vila u Silikonskoj dolini
Foto: toptenz.net
Ova vila na Los Altos hilu i Kaliforniji je kuća Jurija Milnera, milionera iz Moskve. Na prodaju je za 100 miliona dolara. Takođe pored kuće ide i 11 ari zemlje.

7. Flor de Lis

Flor de Lis
Foto: tagroom.com
Ova kuća sa 15 spavaćih soba je bila na tržištu 2008. i prodata je 125 miliona dolara. Kuću je napravio teksaški milioner David Saperstin.

8. Pinakl

Pinakl
Foto: therealbest.com
Tim Bilkset ima predivnu kuću od 155 miliona dolara koja se nalazi, praktično, u dvorištu poznatog ski centra, koji je njegovo vlasništvo, takođe. Pinakl u Montani ima privatnu žičaru koja vodi pravo do kuće.

9. Frančuk vila

Frančuk vila
Foto: verzun.com
Ova viktorijanska vila je najskuplja kuća u Londonu i vredi 161 milion dolara. Petospratna kuća ima 10 spavaćih soba i podzemni i bazen u kući, sobu u slučaju napada i bioskop.

10. Hearst zdanje

Hearst zdanje
Foto: 4.bp.blogspot.com
Ako postoji kuća koja je omaž pop kulturi, to je onda ovo Hearst zdanje koje je u vrednosti od 165 miliona dolara. Bazeni, 29 spavaćih soba, bioskop i diskoteka!

11. Ribnjak za odmor

Ribnjak za odmor
Foto: hamptons.curbed.com
Kuća košta 198 miliona dolara, a samo porez za kuću je 400 000 dolara godišnje. Ovo je najveća privatna svojina u Americi. Ima 29 spavaćih soba, 39 kupatila, 63 ara zemlje, dva teniska terena i đakuzi vredan 150 000 dolara!

12. Vila Leopolda

Vila Leopolda
Foto: blog.luxuryproperty.com
Sagrađena 1902. za belgijskog kralja Leopolda II, na francuskoj rivijeri trenutno je u vlasništvu ruskog milijardera Mikaila Prokorova. Imanje vredi 736 miliona dolara i u njemu je sniman Hičkokov film Uhvati lopova iz 1955.

13. Antila

Antila
Foto: toptenz.net
Provenjena na milijardu dolara, ovo je prva milijardu vredna kuća. Ima devet liftova i baštu na krovu. Čisto sumnjamo da će još neko napraviti ovako nešto u skorije vreme.

14. Hala ranč

Hala ranč
Foto: lh3.googleusercontent.com
Hala ranč se nalazi severno od poznatog skijališta u Aspenu, Kolorado i jedna je od najskupljih kuća koja je prodata na tržištu u Americi 2006 za 135 miliona dolara. Kupio ju je saudijski princ Bandar bin Sultan. Sagrađena je 1991. i ima svoj sistem za navodnjavanje biljaka, benzinsku pumpu i auto perionicu.
Image source: miladinpericic.fieryscarletrush.net
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email