None
4 0 1 0

NAJHRABRIJA MAMA NA SVETU: Odlučila je da sama usvoji sina sa samo 28 godina

Podeli
Svet
Dragana P.
Svet
Oct 07, 2015

Divna Bruk Balderson usvojila je ovog dečaka. Rešila je da bude samohrana majka. Dečačić je sada srećan, a ona je ponosna maJKA kojoj svi mogu da pozavide na hrabrosti. Pogledajte njenu priču:

Nađi onog pravog, udaj se, rodi decu. Tim redosledom stvari treba da se dešavaju. Ali ja nikada nisam pratila tu ustaljenu trasu.

Ja sam oduvek želela da usvojim dete. Oduvek me je nešto vuklo ka tome. Želala sam da dam topao dom nekom detetu koje ga drugačije ne bi imalo. Nikada nisam mislila da je nužno da moje dete bude i biološki moje. Ljubav je ljubav, bez obzira odakle došla.

Imala sma 28 godine i nisam bila u vezi. Znala sam da treba to da uradim, da je vreme da usvojim dete. Dva meseca kasnije, držala sam svog sina u rukama. Zove se Isak i imao je tada samo tri dana života.

Očekivala sam da će procedura trajati godinama, ne nedeljama. Iako neke agencije za usvajenje ne daju decu samohranim roditeljima, ipak su izabrali mene. Razgovarali smo o svim detaljima, od toga kako ću se organizovati sa poslom do toga kakavi me izazovi očekuju. Proverili su moje imovinsko stanje, bili u mojoj kući, razgovarali sa mojim prijateljima i nakon što sam prošla celu proceduru, izabrali su mene.

Najteži deo kada je proces usvajanja u pitanju, za mene je bilo čekanje da upoznam svog sina. I to se dogodilo kada je imao tri dana života. Ipak, u državi Merilned gde živim, zakonski nije moguće uzeti dete prvih 30 dana čak i iako vam odobre usvajanje. Po zakonu, biološke majke imaju pravo da se predomisle u roku od 30 dana i odustanu od usvajanja.

Dok sam čekala da prođe taj rok, bila sma pored njega na intenzivnoj nezi. Mogla sam da ga posetim, ali istovremeno sam znala da mi u svakom trenutku to malo stvorenje može biti oduzeto. To saznanje je bilo jako teško i stresno za mene, ali nakon 30 dana moje sin je stigao u moj dom. Deset meseci kasnije, postupak usvajanja je i papirološki bio gotov.

Danas, Isak ima godinu dana. Često se pitam šta sam radila dok se on nije pojavio u mom životu. Tek sada imam osećaj da moj život ima smisla. On me tera da budem bolja svakog dana i da se više trudim, što je dobra svar jer je majčinstvo naporno i podrazumeva mnogo posla.

Imam mnogo pomoći. Moji roditelji su mu kupili malu formulu za prvi rođendan. Moja prijateljica i njena mama često vode Isaka u vrtić dok sam ja na poslu. Imam jako mnogo sreće što imam pravu malu armiju koja mi pomaže, i iskreno, da nisam imala njihovu podršku i pomoć, nikada se ne bih odlučila na usvajanje.

Ja više volim za sebe da kaže, da sam "mama koja je sama" nego da sam "samohrana majka".

Život je suviše kratak, a ovo je ono što ja želim. Mnoge starije žene su mi rekle da bi volele da su bile hrabre kao ja i da su smele da donesu istu odluku kakvu sam ja donela.

U budućnosti, vidim sebe u braku sa nekim ko bi bio Isakov tata, ali u ovom trenutku, to što sam sama na neki način mi olakšava stvari. Nemam muža sa kojim bih se svađala oko roditeljskih obaveza i dužnosti ili koliko vremena dozvoljava Isaku da provodi ispred televizora ili zašto mu daje da jede brzu i nezdravu hranu. Ako donesem lošu odluku kao roditelj, moja je greška. Ako napravim dobra izbor, opet je to nešto moje.

Razgovaram sa Isakom svakog dana i govorim mu da sam ga izabrala da bude moj mali dečak. On me još uvek ne razume, ali mislim da je važno da od samog početka nemamo tajni. Napravila sam mu knjigu u kojoj sve piše o njegovom usvajanju i putu koji smo prošli da bi bili zajedno. Jednog dana će razumeti da sam ga usvojila kao mlada samohrana majka. I nadam se da će misliti da je to jako kul.

Izvor: zena.blic.rs
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email