None
8 0 1 4

NAJČUDNIJE STVARI KOJE SU PALE S NEBA: Pomislićete da vas lažemo kada vidite šta je sve padalo širom sveta! (#8 deluje potpuno nemoguće, ali je istinito!)

Podeli
Svet
Cveta F.
Svet
Dec 19, 2015

Tokom prošlog veka bilo je oko 600 slučajeva kada su izuzetno čudne stvari padale s neba, a mnogi od njih i dalje nisu objašnjeni. Fokusirali smo se na neke od slučajeva koji su se skorije desili da bismo vam pružili što više dokaza i teorija.

Upozoravamo vas – neke od ovih teorija deluju čak i čudnije od samih događaja koje pokušavaju da objasne!

1. Festival kiše riba u Hondurasu

Festival kiše riba u Hondurasu
Foto: newsghana.com.gh
Od svih čudnih stvari koje su padale s neba, ribe su najčešće. U Hondurasu je čak 1998. godine oformljen festival koji proslavlja godišnju padavinu riba. Istraživanje National Geographic-a utvrdilo je da je reč o slepim, slatkovodnim ribama, ali i dalje ostaje misterija zašto one padaju s neba, u poslednje vreme čak i dva puta godišnje.

2. Punoglavci i žabe

Punoglavci i žabe
Foto: cmxseed.com
Meteorološki institut Grčke se 1981. našao u čudu kada je u gradu Nafilion na jugu ove zemlje pala kiša sitnih žaba. Najbolja teorija koju su mogli da smisle bila je da je jak vetar podigao žabe iz njihovog prirodnog staništa u severnoj Africi i preneo ih nekoliko stotina kilometara u Grčku.

3. Lignje

Lignje
Foto: squid-world.com
Korejski ribar Kim Ho završio je onesvešćen kada mu je na glavu s neba pala zaleđena lignja dok je 1997. pecao u blizini Foklandskih ostrva. Na svoju nesreću, bio je onesvešćen dva dana i pretrpeo je ozbiljan potres mozga. Ostali ribari s broda rekli su da na brodu nije bilo smrznutih lignji i da mu nimalo nisu zamerili što ih je pobedio u pokeru noć pre ovog incidenta.

4. Pauci

Pauci
Foto: alam.uniknya.com
Argentinski fotograf Kristijan Oneto Gaona je 2007. uslikao kišu paukova. Njegovi prijatelji i on šetali su u blizini grada San Bernardo kada su primetili da je zemlja prekrivena paucima. Kada su pogledali gore, videli su da pauci padaju s neba.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email