None
8 0 1 0

NAJČUDNIJE STVARI KOJE SU PALE S NEBA: Pomislićete da vas lažemo kada vidite šta je sve padalo širom sveta! (#8 deluje potpuno nemoguće, ali je istinito!)

Podeli
Svet
Cveta F.
Svet
Dec 19, 2015

Tokom prošlog veka bilo je oko 600 slučajeva kada su izuzetno čudne stvari padale s neba, a mnogi od njih i dalje nisu objašnjeni. Fokusirali smo se na neke od slučajeva koji su se skorije desili da bismo vam pružili što više dokaza i teorija.

Upozoravamo vas – neke od ovih teorija deluju čak i čudnije od samih događaja koje pokušavaju da objasne!

1. Festival kiše riba u Hondurasu

Festival kiše riba u Hondurasu
Foto: newsghana.com.gh
Od svih čudnih stvari koje su padale s neba, ribe su najčešće. U Hondurasu je čak 1998. godine oformljen festival koji proslavlja godišnju padavinu riba. Istraživanje National Geographic-a utvrdilo je da je reč o slepim, slatkovodnim ribama, ali i dalje ostaje misterija zašto one padaju s neba, u poslednje vreme čak i dva puta godišnje.

2. Punoglavci i žabe

Punoglavci i žabe
Foto: cmxseed.com
Meteorološki institut Grčke se 1981. našao u čudu kada je u gradu Nafilion na jugu ove zemlje pala kiša sitnih žaba. Najbolja teorija koju su mogli da smisle bila je da je jak vetar podigao žabe iz njihovog prirodnog staništa u severnoj Africi i preneo ih nekoliko stotina kilometara u Grčku.

3. Lignje

Lignje
Foto: squid-world.com
Korejski ribar Kim Ho završio je onesvešćen kada mu je na glavu s neba pala zaleđena lignja dok je 1997. pecao u blizini Foklandskih ostrva. Na svoju nesreću, bio je onesvešćen dva dana i pretrpeo je ozbiljan potres mozga. Ostali ribari s broda rekli su da na brodu nije bilo smrznutih lignji i da mu nimalo nisu zamerili što ih je pobedio u pokeru noć pre ovog incidenta.

4. Pauci

Pauci
Foto: alam.uniknya.com
Argentinski fotograf Kristijan Oneto Gaona je 2007. uslikao kišu paukova. Njegovi prijatelji i on šetali su u blizini grada San Bernardo kada su primetili da je zemlja prekrivena paucima. Kada su pogledali gore, videli su da pauci padaju s neba.

5. Crvena kiša

Crvena kiša
Foto: file2.answcdn.com
U indijskoj pokrajini Kerala pala je crvena kiša 2001. godine. Iako su mnogi ovo smatrali za demonsku pojavu i loše predskazanje, drugi su to videli kao priliku da svoju odeću oboje u crveno. Istraživanja su pokazala da je kiša bila crvene boje zbog spora gljiva, ali i dalje je misterija kako su te spore dospele do kišnih oblaka.

6. Zvezdani žele

Zvezdani žele
Foto: i0.wp.com
Ovo je jedan od najneobičnijih slučajeva i desio se u Škotskoj 2009. godine, kao i u Tasmaniji 1996. Iz DNK ispitivanja nije mogao da se donese konkretan zaključak – utvrđeno je samo da ova želatinasta materija nema ćelijsku strukturu. Padavina ove misteriozne materije dovodi se u vezu s kišom meteora i postoje brojne teorije teorije o njenom poreklu – od ostatka pri raspadanju meteora i vanzemaljskog otpada do nesvarene žablje ikre koje su izbacile ptice.

7. Crvi

Crvi
Foto: media.tinmoi.vn
U Indijani je 2007. pala kiša crva. Elenor Bil, koja je radila u policiji, prelazila je ulicu kada je na nju umalo palo nešto što se sručilo na ulicu pored nje. Kada je pogledala o čemu se radi, ispostavilo se da je to bila gomila upetljanih crva!

8. Krave

Krave
Foto: mbteach.org
Koliko god delovalo čudno, postoji logično objašnjenje zašto se japanski ribarski brod našao usred kiše krava koje su padale s neba u more Okhotsk u blizini Sibira 1986. Zapanjeni ribari su prvo čuli zvuk krava kako vrište, koji verovatno nisu odmah prepoznali, s obzirom da su se nalazili kilometrima od obale. Kada su pogledali gore, videli su kako 23 krava pada u more! Jedna od njih pala je direktno na brod i on je skoro smesta potonuo.

Brzo su ih spasili, ali su uhapšeni zbog pokušaja prevare osiguranja. Međutim, ispostavilo se da je ruski transportni avion koji je prevozio krave naišao na problem kada su krave podivljale na visini od 9 kilometara. Piloti nisi imali drugog izbora nego da otvore vrata za istovar.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email