None
16 0 1 0

MUTIRANE ŽIVOTINJE: 16 čudnih fotografija šarenih i unikatnih bića iz životinjskog carstva

Podeli
Svet
Marko M.
Svet
Jul 08, 2015

Sve ove životinje su specijalne zbog svojih mutacija koje se događaju jednom u milion slučajeva a njihove boje su ono što ih čini unikatnim i neverovatnim. Da li ste ikada čuli za ove životinje?

1. Narandžasti aligator

Narandžasti aligator
Jedna 70-togodišnja žena je videla nešto čudno pre par godine dok se vraćala kući u Veneciji na Floridi. Ona nije bila jedina koja je primetila narandžastog aligatora i mnogi su bili začuđeni sa tim šta su videli. Neki su verovali da je polu albino dok su ostali mislili da je ovaj aligator postao narandžast zbog zagađenja životne sredine. U svakom slučaju, narandžasti aligatori su veoma unikatni.

2. Ružičasti skakavac

Ružičasti skakavac
Možda ste navikli da viđate zeleni skakavce ali ovaj skakavac je potpuno ružičast. Boja ovog malog insekta je veoma retka i neverovatno zanimljiva. Skakavci takođe mogu biti narandžasti i žuti.

3. Ružičasti slonovi

Ružičasti slonovi
Ovo su zapravo beli slonovi njihova koža je crvenkasto-braon boje koja postaje ružičasta kada se pokvasi.

4. Šarena mačka

Šarena mačka
Ovo je Venera. Njeno lice je tačno na polovini rastavljeno crnom i narandžastom bojom a takođe i njene oči su različitih boja. Predivno!

5. Crno-beli los

Crno-beli los
Ovaj crno-beli los je prvi put viđen pre 2 godine u provinciji Alberta i veoma je redak.

6. Ružičasti delfin

Ružičasti delfin
Ovaj delfin je jedini ružičasti delfin na svetu. Ova fotografija je uslikana na jezeru u državi Luizijani u Sjedinjenim Američkim Državama. Važno je reći da je ovaj delfin ružičast zato što je albino.

7. Crveno-beli kardinal

Crveno-beli kardinal
Ne samo da je ova ptica dvobojna već je i dvopolna. Crvena strana je muškog pola a bela ženskog.

8. Pegava zebra

Pegava zebra
Ova zebra je viđena u afričkog državi Keniji. Njene pege su veoma unikatne i retke što čini ovu zebru veoma zanimljivom za naučnike.

9. Prugasti gepard

Prugasti gepard
Ova gepardi (na slici desno) su takođe ekstremno retki i nastali su mutacijom samo jednog gena.

10. Braon panda

Braon panda
Verovatno ste navikli da viđate neodovljive crno-bele pande ali da li ste znali da one takođe mogu biti braon? Mi nismo i iskreno, baš nam se sviđaju!

11. Plavi jastog

Plavi jastog
Šanse za hvatanje ovako čudno jastoga su 2 prema milion! Jastoga sa slike je uhvataio ribolovac Šeldon Trenholm u provinciji Nova Škotska u Kanadi.

12. Crno-narandžasti jastog

Crno-narandžasti jastog
Kada smo već kod jastoga, ovaj crno-narandžasti jastog je ređi čak i od plavog! Dvobojnost kod jastoga se događa jednom u 50-100 miliona slučajeva!

13. Plavo-zeleni papagaj

Plavo-zeleni papagaj
Ovo je Tvinzi. Veoma je umiljat a ono što je veoma zanimljivo kod njega je to što je jedini na svetu!

14. Plavi Spiks makao papagaj

Plavi Spiks makao papagaj
Da li vam izgledaju poznato? Smatra se da je ovaj plavi Spiks makao papagaj bio inspiracija za popularni crtani film "Rio". Zadnji poznati papagaj ove vrste je umro prošle godine u Junu i postoji mogućnost da je nažalost ova vrsta papagaja potpuno izumrla.

15. Gepard bez pega

Gepard bez pega
Ovog retkog geparda je u Keniji fotografisao britanski fotograf Gaj Kombes koji je specijalizovan za fotografije divljih životinja.

16. Ljubičasti polarni medved

Ljubičasti polarni medved
Ovo izgleda poprilično bizarno, zar ne? Priča glasi ovako: ovaj polarni medved je patio od dermatitisa i zato je bio poprskan lekom koji je prouzrokovao ljubičastu boju. Naravno, ljubičasta boja se vremenom isprala ali tokom tog perioda ovaj medved je privukao svetsku pažnju kao mutirani medved iako to nije bio slučaj.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email