None
9 0 1 4

Ludak koji je obećao da će jesti SAMO krompir godinu dana... ostaćete bez reči kada vidite kako danas izgleda!

Podeli
Svet
Maki S.
Svet
Feb 27, 2016

Da li zaista možete opstati samo na krompiru, i ne jesti ništa sem krompira tokom cele godine? Da li je vredno zdravlja?

Foto: ilyke.co
U prošlogodišnjem blokbaster filmu "The Martian" u kom Met Dejmon glumi lika Marka Vatnija, nasukanog na Mars gde nema šta da jede, osim krompira koji je izrastao iz njegovog sopstvenog izmeta.

Foto: ilyke.co
Vatni mora da preživi više od 100 dana pre nego što bude spašen, i tako je našao način kako da uzgaja krompir na Marsu.

Foto: ilyke.co
Endrju Flinders Tejlor se obavezao na bizaran projekat koji podrazumeva da će se godinu dana hraniti samo krompirom, kako bi prevazišao zavisnost od jedenja. Ovakva jednolična hrana ne sadrži preostale vitamine i minerale, i može doći do zdrastvenih problema, kao što je pad imuniteta i anemija, a samim tim i do nepovratnog oštećenje nerava.

Foto: ilyke.co
Jeo je 3 kg kropira dnevno što je oko 200kcal, što je dovoljno za čoveka njegove veličine sa ciljem da se izgubi na težini. Krompir je odličan izvor ugljenih hidrata i vlakana, ali je u deficitu sa proteinima.

Foto: ilyke.co
Kada je počeo sa izazovom, Tejlor je imao 151.7 kg. Iako njegov fokus nije bio na gubitku težine, uspeo je da izgubi 10 kg u prvih 28 dana. Krompir sadrži malo masti, samo 9 gr u 3 kg.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email