None
10 0 1 0

Evo kakve nam gadosti uvoze iz Kine, a niko ne sme da im stane na put

Podeli
Svet
Jasna S.
Svet
Oct 13, 2016

Po svemu sudeći, mnoge namirnice, pa čak i one koje su navodno zdrave, dolaze iz Kine. Iako nam mnogi proizvodi dolaze iz raznih delova sveta, oni zapravo mogu sadržati razne štetne materije. Pogledajte listu od 10 namirnica koje se uvoze iz Kine, a koje bi trebalo da izbegavate!

1. Pečurke

Pečurke
Foto: fawesome.ifood.tv
Pronađene su razne štetne materije u pečurkama iz Kine, a mnoge od ovih gljiva prozvane su "misteriozne gljive." Više od trećine prerađenih pečuraka potiče iz Kine.

2. Beli luk proizveden u Kini

Beli luk proizveden u Kini
Foto: atmaeastchamparan.org
Baš kao i kod pečuraka inspektori su pronašli razne štetne primese i u belom luku. Oko 31% belog luka proizvedeno je u Kini. Pazite šta kupujete!

3. Sok od jabuka proizveden u Kini

Sok od jabuka proizveden u Kini
Foto: fullfitsure.com
Kina je najveći proizvođač pesticida na svetu, što znači da su plodovi koji tamo rastu prepuni opasnih hemikalija. Oko 50% soka od jabuka uvozi se iz Kine, a to znači da veći deo sveta konzumira ove nezdrave sokove.

4. Piletina

Piletina
Foto: chronline.com
Ptičji grip i razne bolesti koje se prenose hranom, a pritom su i česta pojava u Kini, zabrinuli su sve uvoznike piletine u svetu.

5. Plastični pirinač

Plastični pirinač
Foto: dir.indiamart.com
Azijske zemlje su glavni proizvođači pirinča na svetu, stoga nije čudo što se pirinač u celom svetu uvozi baš iz Kine. Praivi šok dogodio se kada je otkriven plastični pirinač. On se pravi mešavinom krompira i smole, a konzumiranje ovog pirinča može izazvati rak.

6. Industrijska so

Industrijska so
Foto: animalgourmet.com
Ovaj tip soli nepogodan je za ishranu, ali se očigledno prodaje kao kuhinjska so poslednjih 12 godina. Konzumiranje ovakve vrste soli može dovesti do fizičkih i mentalnih problema, problema sa štitnom žlezdom, kao i reproduktivnim sistemom.

7. Adaptirano mleko za bebe

Adaptirano mleko za bebe
Foto: cdn2.blisstree.com
2004. godine 47 ljudi je optuženo za proizvodnju lažnih mlečnih formula u Kini, koje su čak dovele i do smrti nekoliko desetina beba. Ova formula sadržala je kako malo hranjivih materija i smatra se da je bila napravljena od krede.

8. Lažna jaja

Lažna jaja
Foto: inventorspot.com
Hemikalije koje se koriste za proizvodnju ovih jaja su: alginska kiselina, kalijum-alum, želatin, kalcijum-hlorid, veštačka boja i voda. Ljuske se prave od kalcijum-karbonata a konzumiranje ovih jaja može dovesti do gubitka pamćenja i demencije.

9. Nudle od krompira

Nudle od krompira
Foto: ursinecuisine.byethost15.com
2011. godine prijavljeno je da slatke nudle od krompira imaju čudan ukus. Dalje istraživanje pokazalo je da su nudle napravljene kukuruza, industrijske boje i parafina.

10. Lažni grašak

Lažni grašak
Foto: file2.answcdn.com
Lažni grašak pravljen je od graška koji se koristi za ishranu stoke i soje, njima je dodana zelena boja i natrijum-metabisulfat (koristi se kao izbeljivač i konzervans). Ove materije su kancerogene i ometaju sposobnost tela da apsorbuje kalcijum.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email