None
10 0 1 5

KAO IZ BAJKE: 10 najlepših sela u Evropi! (sve bih dao da imam kuću u selu broj #7)

Podeli
Svet
Milica R.
Svet
Dec 31, 2015

Od Alpa do Mediterana, ova sela i gradići zamrznuti u vremenu nateraće vas da mnogo više cenite lepotu starinskog načina života. Poseta ovim mestima iziskuje malo više napora, ali se sav trud definitivno isplati!

1. Halstat, Austrija

Halstat, Austrija
Foto: desktopwallpaperhd.com
Ovaj gradić smešten je u centralnoj Austriji, na obali jezera Halstat, između netaknutog jezera i bujnih planina koje se uzdižu iz vode. Halstat ima hiljadugodišnju istoriju i poznat je po nalazištima soli, kojima duguje svoj prosperitet.

2. Bajbjuri, Engleska

Bajbjuri, Engleska
Foto: handmade-saratov.ru
Brežuljasti region Kostvold opisuje se kao oblast izuzetne prirodne lepote. Nalazi se na jugozapadu Engleske, a jedna od njegovih najvećih atrakcija jeste selo Bajbjuri. U ovom selu zelene livade krase stare kućice sa strmimn krovovima. Reka Koln, koja navodnjava selo, vrvi od pastrmke.

3. Kolmar, Francuska

Kolmar, Francuska
Foto: earthtraveling.com
U ovom gradiću mešaju se francuski i nemački uticaji – lokalne pekare prodaju i kroasane i kuglofe, a restorani služe i francusku i nemačku hranu. Više različitih arhitektonskih stilova, od nemačke gotike do francuskog neobaroka, zastupljeno je u ovom gradiću, koji je pošteđen od uništenja za vreme Drugog svetskog rata.

4. Rejne, Norveška

Rejne, Norveška
Foto: ads.varzesh11.com
Rejne je ribarsko selo u arhipelagu Loften, severno od Arktičkog kruga. Ovo je oblast prave nordijske divljine, gde safirne uvale dodatno naglašavaju lepotu fjordova i planina. Ribarske kućice koje se nazivaju "rorbuer" pretvorene su u komforne kolibe za posetioce s direknim izlazom na Norveško more.

5. Pučišća, Hrvatska

Pučišća, Hrvatska
Foto: likecroatia.com
Autobusi i krstarice koje se zaustavljaju duž dalmatinske obale omogućavaju turistima da uživaju u čarima Dubrovnika i drevnog ostrva Hvar. Malo turista uspe da pronađe put do Pučišće na ostrvu Brač. U ovom primorskom selu s belim kamenim vilama, uskim ulicama, kaldrmom i popločanim trgom možete uživati u lepoti i miru tirkiznog Jadraskog mora.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email