None
10 0 1 0

LAŽU PA OTKIDAJU: Evo šta je zapravo istina o oblačenju žena širom sveta! Sramota!

Podeli
Svet
Mirka S.
Svet
Mar 12, 2017

Život je pun stereotipa i zato bismo želeli da razbijemo neke od najvećih mitova. Ideje o njima nemaju nikakve veze sa stvarnošću. Kako bismo to dokazali, pozivamo vas na putovanje kroz modne sklonosti žena širom sveta.

Iran

Iran
Foto: brightside.me
Iako iranski zakoni nalažu da sve žene nose marame kada izlaze u javnost, moderne žene imaju više slobode u biranju odeće u odnosu na dame u drugim istočnim zemljama. Često žene u Iranu biraju jednaku odeću kako bi dobile nezaboravna odela u orijentalnom stilu.

Japan

Japan
Foto: brightside.me
Istina je da devojke u Japanu vole da se oblače kao iz anime crtaća i da nose štikle i kratke suknje. Međutim, ovu odeću nose samo neki predstavnici subkulture. Većina žena u Japanu i dalje preferira elegantna odela sa šarmantnim detaljima koji čini njihov stil jedinstvenim i šik. Obožavaju slatke čarape, ravne siluete i leo nakit.

Francuska

Francuska
Foto: brightside.me
Pariski šik je sve o lakonskom obliku i modernom dizajnu. Jednostavna odeća sa složenim akcentom, nestašne kombinacije, odsustvo pretencioznog i sjajni logo, kao i dodir ženske neozbiljnosti su ono što pariske žene čini da se ističu u stilu.

Italija

Italija
Foto: brightside.me
Uprkos popularnom verovanju, ne nose sve italijanske žene dizajnirane haljine i masivan nakit. Zapravo, ovakva odeća se više može videti na modnim pistama nego na ulicama. Mlađe devojke više vole obične brendove, dok starije dame biraju elegantniju odeću. U ovoj zemlji, sve žene brinu o sebi i ažuriraju svoju garderobu na redovnoj osnovi.

Rusija

Rusija
Foto: brightside.me
Ruskinje su poznate u svetu po svojoj vrhunskoj lepoti. Prvi razlog je etnička raznolikost zemlje. Drugo, Ruskinje vole da izgledaju atraktivno i posvećuju dosta vremena svom izgledu. Elegantno obučena dama koja šeta ulicama u visokim potpeticama dok je napolju vreme ispod nule uobičajna je stvar. U novije vreme žene u velikim gradovima daju sve veću prednost udobnijim odevnim predmetima. Ipak, Rusija još uvek nije zaboravila svoj stil i ženstvenost.

Velika Britanija

Velika Britanija
Foto: brightside.me
Da li mislite da britanske žene i dalje nose klasične kapute i tartan tkaninu svaki dan? Ne! Devojke ovde znaju kako da ukombinuju i delove koji izgledaju da ne idu jedno sa drugim. Ne boje se da eksperimentišu sa stilovima i vole da dodaju svetle akcente u njihovom izgledu. Engleske žene su uvek jedan korak ispred svetske mode i ne brinu o trendovima, jer se trendovi stvaraju u Londonu.

Kina

Kina
Foto: brightside.me
Moda u ovoj zemlji se vrlo brzo menja. Ne tako davno, Kina je bila zemlja gde devojke nose sve što ugledaju. Danas, međutim, kineske žene stvaraju sopstveni stil. Vole logoe, svetle akcente i predivan nakit. Ne boje se da eksperimentišu i uvek traže nešto drugačije.

Azerbejdžan

Azerbejdžan
Foto: pinimg.com
Tradicionalne azerbejdžanske haljine su se razvile kao rezultat dugih procesa materijalne i duhovne kulture azerbejdžanskog naroda. Tekstil i svila su od 17. veka bile glavni ukrasi koji su izražavali žensku lepotu. Ovaj stil se sada nosi samo u selima.

Indija

Indija
Foto: pinimg.com
Indija je lepa, svečana zemlja sa bogatom istorijom i otkrićima kao što su dugmad i šamponi. Odeća varira u zavisnosti od nacionalnosti i geografije, ali je na globalnom nivou muška i ženska odeća evoluirala od jednostavnih ogrtača do modernog stila.

Meksiko

Meksiko
Foto: pinimg.com
Tradicionalna meksička odeća otkriva svet žive, intrigantno izrađene odeće. Mešavinom evropskih i domaćih meksikanskih elemenata, moderna garderoba je prigrlila omiljene materijale i smele boje.
Image source: brightside.me
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email