None
9 0 1 0

JEDNO SAVRŠENO PUTOVANJE: Odlazak u glavni grad Rusije!

Podeli
Svet
Marko M.
Svet
Nov 01, 2015

Moskva je grad bogate istorije koji je decenijama bio uspavan za vreme komunističke sovjetske diktature. Danas užurbano hvata korak za ostalim evropskim metropolama, ali pritom, sa svojim Kremljom, crkvom Svetog Vasilija, i nekim od najboljih svetskih muzeja, ne zaboravlja svoju zaostavštinu... Pogledajte kako je nama bilo na putovanju kroz ovaj predivan grad!

Foto: (fokuzz.com
Evo šta biste mogli da obiđete prvog dana vaše posete:

10:00

Crveni trg je mesto odakle počinje upoznavanje Moskve. To je mesto na kojem se održavaju velike vojne parade i gde se nalazi Lenjinov grob.

Crkva Vasilija Blaženog predstavlja pravo čudo arhitekture, jer je praktično reč o devet crkava koje su dodate originalnoj Crkvi Svetog trojstva. Car Ivan Grozni bio je prezadovoljan poslom koji je obavio arhitekta 1555. godine u čast oslobođenja Kazana i Astrahana.

13:00

Kafe “Puškin” je legendarno mesto koje se nalazi na Bulevaru, nedaleko od Puškinovog trga, gde je pisac čitao novine i hranio golubove. Do njega se stiže ljubičastom linijom metroa čije su stanice same po sebi atrakcija. Kafe je luksuzan restoran, otvoren 24 časa, koji posle renoviranja izgleda apsolutno isto kao 1825. godine. Ovde treba pojesti bline s kavijarom “car” i popiti čašicu votke.

14:00

Arbat je glavna pešačka zona dugačka kilometar u kojoj se nalaze restorani i najpoznatije radnje. Ova ulica, koju je gotovo u potpunosti uništio Napoleon, danas je glavna turistička zona.

Najpoznatije robne kuće su GUM (gleda na Crveni trg) i CUM (preko puta), gde su cene svetske.

Do njih se stiže zelenom metro linijom.

Foto: (fokuzz.com

15:00

Turisti kojima se dopala knjiga “Gorki park” obavezno treba da posete ovo mesto, da kupe sladoled i prošetaju kraj reke . Ovde se Moskovljani opuštaju vikendom.

Ljubitelji Mihaila Bulgakova mogu da vide “Majstora i Margaritu” u Tverskoj ulici. Ovaj deo grada je pravi muzej Staljinovog SSSR-a i socrealizma. U parku sa skulpturama, kod Patrijarhovog ribnjaka, nalazi se “Paviljon”, jedan od najboljih restorana koji treba posetiti u jesen ili proleće.

16:00

Ko ima vremena može da poseti i Muzej Borodinske bitke koji je arhitektonsko čudo. Posebnu pažnju treba posvetiti omažu desetorici srpskih generala, među kojima je najpoznatiji Mihailo Andrejević Miloradović.

17:00

Gotovo da je nemoguće nabaviti karte za predstave u Boljšoj teatru, ali ovo klasicističko zdanje može se posetiti tokom dana. Predstave se mogu gledati i u moskovskim bioskopima.

18:00

Najlepši pogled na Moskvu pruža se sa 12. sprata, s krova hotela “Ric Karlton”, gde se nalazi laundž bar “O2” u kojem piće piju najlepše Ruskinje i najbogatiji Rusi.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email