None
25 0 1 16

IGRA SUDBINE ILI VIŠE OD TOGA? 25 neverovatnih slučajnosti koje niko nije mogao ni da zamisli

Podeli
Svet
Cveta F.
Svet
Jan 29, 2016

U životu se događaju razne stvari koje su većinom nepovezane, ali kada sudbina umeša prste i spoji neke od najneverovatnijih događaja, nekada čak i u velikom vremenskom rasponu, dešavaju se čudnovate stvari koje niko ne može da objasni.

1. Ukleti taksi

Ukleti taksi
Foto: mosthappy.com
Jula 1975. godine, Erskin Lorens Ebin je vozio moped kad ga je udario taksi. Bio je to isti taksi, koji je vozio isti vozač, koji je vozio istog putnika, koji je ubio njegovog brata Nevila jula prethodne godine. Oba brata su poginula sa 17 godina, u istoj ulici, vozeći isti moped.

2. Šuplji novčić

Šuplji novčić
Foto: mosthappy.com
Za vreme hladnog rata, ruski špijuni su koristili šuplje novčiće za komunikaciju i prenos poruka. Međutim , jedan od špijuna je greškom upotrebio novčić i iskoristio ga kao novac. Novčić je našao dečak, zajedno sa skrivenom porukom u novčiću i kada je video da se radi o nečemu što piše na ruskom jeziku, odneo je nadležnima. Amerikanci su pokušavali da dekodiraju kod godinama bezuspešno, sve dok jedan ruski špijun po imenu Reino Hajahen nije prebegao u Afriku. U procesu odavanja ruskih tajni, dali su mu novčić, da bi se ustanovilo da je poruka bila namenjena njemu sve vreme.

3. Šekspir

Šekspir
Foto: mosthappy.com
Muž En Hatavej neverovatno podseća na Šekspira. Šekspirova žena se takođe zvala En Hatavej.

4. "Devojka iz Petrovke"

"Devojka iz Petrovke"
Foto: mosthappy.com
Entoni Hopkins je hteo da se spremi bolje za ulogu u filmu "Devojka iz Petrovke", nastalom po istoimenom romanu Džordža Fajfera. Kada je otišao u London da kupi primerak, nigde ga nije mogao naći. Otišao je na Trg Lester i na klupi ugledao knjigu "Devojka iz Petrovke". Uzeo je knjigu za sebe. Dve godine kasnije, u Beču, za vreme snimanja filma, došao je Džordža Fajfer, i kako nije imao kopiju knjige za sebe, tražio je od nekog da mu pozajmi. Ispalo je da je ta ista knjiga koju je Hopkins našao, Fajferova lična, sa njegovim beleškama.

5. Bil Morgan

Bil Morgan
Foto: mosthappy.com
Čovek po imenu Bil Morgan je proglašen mrtvim i oživljan posle 14 minuta. Kupio je greb-greb srećku i osvojio 27.000 dolara. Novinar ga je zamolio da kupi drugu srećku, da bi uhvatio momenat na kameri, da bi on tada osvojio 250.000 dolara sa te druge srećke.

6. Bliznakinje

Bliznakinje
Foto: mosthappy.com
Na Badnje veče 1994. godine, dvoja kola su se sudarila blizu Fičama, u Engleskoj. Vozači su bile sestre bliznakinje koje su nosila poklone jedna drugoj, a zovu se Loren i Lavinija Krismas (Božić).

7. Pomračenje

Pomračenje
Foto: mosthappy.com
Mesec je 400 puta manji od sunca, ali je takođe bliži zemlji 400 puta, zato se i čini da su sunce i mesec iste veličine. Zbog ovoga su moguća pomračenja, ali nikad neće biti potpuno jer se mesec udaljava od zemlje.

8. Vikipedija

Vikipedija
Foto: mosthappy.com
Neko je prepravio stranicu Krisa Benua na Vikipediji, tako da je proglasio njegovu ženu mrtvom 14 sati pre nego što policija zaista i pronašla njeno telo. Otkriveno je da se radi o prevari koju je internet prevarant spremio iz šale.

9. Sakagavea

Sakagavea
Foto: mosthappy.com
U istraživanju Zapada Sjedinjenih Američkih Država, 1804. godine, Luis i Klark su koristili Sakagaveu kao tumača. Pre prelaska preko Stenovitih Planina, morali su da nabave konje za naporan put, ali kako im lokalni Indijanci nisu verovari, Sakagavea je morala da uskoči u pomoć. Otkriveno je da je ona dalji rođak poglavice, što je rezultiralo da Luis i Klark dobiju 40 konja za svoje ljude i uspešno nastave ekspediciju.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email