None
15 0 1 0

IDEALNA VREMENSKA PROGNOZA: 7 zemalja sa najboljom klimom na svetu

Podeli
Svet
Nov 02, 2015

Kada govorimo o idealnoj klimi mnoštvo faktora na to utiče... Faktori kao što su, da li više volite sunce ili kišu? Ili, da li volite sunčanje ili skijanje? Mi vam predstavljamo zemlje, koje sa svojom klimom mogu da zadovolje svačiji ukus!

Foto: (fokuzz.com

Najbolje temperature

Ekvador

Ekvador je zemlja večnog proleća, jer dnevne temperature u ovoj južnoameričkoj zemlji dosežu prijatna 24 Celzijusova stepena. Bonus: zbog blizine ekvatora, ovde možete da uživate u lepom sunčanom vremenu.

Najviše sunčanih sati

Arizona

Američka savezna država Arizona je mesto koje se ponosi velikim brojem sunčanih sati. Prema Ginisovoj knjizi rekorda, gradić u Arizoni Juma je najsunčaniji grad na svetu sa 4.000 sunčanih sati godišnje, odnosno 11 sati sunca dnevno. Milina!

Najmanje kiše

Namibija

Namibija u proseku ima najmanje kiše. Lučki grad Svakopmund svake godine vidi manje od 2dva i po centimetra kiše po metru kvadratnom, a dnevne temperature u ovom afričkom gradu dosežu oko 20 stepeni Celzijusa.

Najbolji sneg

<u>Najbolji sneg</u>
Foto: (fokuzz.com

Japan

Ako ste tip osobe koja želi da skija svaki dan, Japan je pravo odredište. Geografski položaj, blizina okeana i nadmorska visina čine ovu azijsku ostrvsku zemlju jednom od najsnežnijih na svetu.

Najmanje vetra

Demokratska Republika Kongo

Demokratska Republika Kongo jedna je od meteorološki najmirnijih zemalja na svetu jer ima najniži prosek dana s vetrovitim vremenom.

Najzvezdanije nebo

Kanarska ostrva

Kanarska ostrva uz obale zapadne Afrike imaju zapanjujuće zvezdano nebo. Ne čudi zato što vidikovac "Rok de los mućaćos" u Nacionalnom parku Taburijente ima mnoštvo teleskopa koji su savršeni za posmatranje nebeskih tela.

Najčistiji

Island

Island ima mnogo šuma koje igraju ulogu prirodnih filtera vazduha, snažne zakone o zagađenju i malo stanovnika po kvadratnom metru. Ne čudi zato da se ponose s najčistijim vazduhom na svetu. Tamo se stvarno može disati punim plućima!
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email