None
7 0 1 0

FARMER PRONAŠAO BOGATSTVO: Zakopano blago Pabla Eskobara... najveća suma novca ikada zakopana!

Podeli
Svet
Milica R.
Svet
Nov 21, 2015

Hoze Mariena Kartolos, 65-godišnji zemljoradnik iz Kolumbije je dobio mnogo više nego što se nadao kada je otvorio svoju novu plantažu palminog ulja.

Pablo Emilo Eskobar Gaviria (1. decembra, 1949. - 2. decembra 1993.) je bio zloglasni kolumbijski kralj droge koji je na vrhuncu svoje karijere isporučivao 80% kokaina koji se krijumčario u Sjedinjenim Američkim Državama. Poznat kao "Kralj kokaina" bio je najbogatiji kriminalac u istoriji sa poznatom procenom neto vrednosti od 30 milijardi dolara do ranih 1990- tih, a približno oko 50 milijardi dolara uključujući novac koji je zakopan po raznim oblastima Kolumbije.

Na vrhuncu moći, Pablov kartel droge je švercovao 15 tona kokaina (u vrednosti više od pola milijarde dolara) u Sjedinjene Američke Države svaki dan. Imao je toliko novca da je morao da troši 1.000 dolara nedeljno za kupovinu gumica kojim je vezivao svoj novac.

Imao je toliko novca da jednostavno nije bilo načina da ga potroši. Imao je više od 800 vila po celoj Kolumbiji, posedovao je fudbalske timove, dao je milijarde dolara kako bi pomogao u izgradnji bolnica, škola, za razne programe rada, pa čak i za obnavljanje celih geta za siromašne ljude u Kolumbiji.

Čak i sa svim tim što se dešavalo, on je i dalje imao previše novca da sakrije. Tako da je počeo da ga zakopava po celoj Kolumbiji. Lokacija svake rupe je bila poznata samo Pablu i trojici njegovih najbližih saradnika.

Kada je Pablo konačno umro, mnogo od ovih novčanih rupa je umrlo zajedno sa njim. Procena CIA-e je da bi trebalo da se nalazi oko 100 ovih novčanih rupa koje tek treba da budu otkrivene, od kojih svaka sadrži između 500 miliona do milijardu dolara.

Upoznajte Hose Mariena Kartolosa, 65-godišnjeg farmera, koji je nedavno dobio 3.000 dolara pozajmicu od kolumbijske vlade da mu pomogne da započne plantažu palminog ulja na zemljištu koje je bilo u njegovoj porodici preko 200 godina.

Dok je kopao jarak za navodnjavanje plantaže, Hose je otkrio nešto veliko pod nogama. Nakon daljeg iskopavanja, Hose je otkrio nekoliko velikih plavih kontejnera s nečim neverovatnim unutra.

Novcem! Ne samo nekoliko stotina dolara, ne čak ni milion dolara, ni 100 miliona dolara. Ovaj 65-godišnji zemljoradnik sa samo majicom na leđima uspeo je da pronađe jednu od Pablovih novčanih rupa koja je sadržala neverovatnih 600 miliona dolara!

Nije jasno što će se dogoditi s novcem sada, ali mnogi spekulišu da Hoseu neće biti dopušteno da zadrži novac, ali će najverovatnije ostati u Kolumbiji i koristiće se za finansiranje socijalnih i ekonomskih programa koji pomažu onima u siromaštvu.

Ova vest će najverovatnije stvoriti modernu "Gold Rush" ,kako ljudi hrle u kolumbijska sela s eho sirenama i svakakvim vrstama opreme za skeniranje, u potrazi za više Eskobarovih skrivenih novčanih rupa.

Šta bi vi uradili da ste pronašli ovaj novac?
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email