None
13 0 1 0

DOBRO IH POGLEDAJTE: 13 fotografija koje pokazuju koliko smo svi mi zavisni od mobilnih telefona

Podeli
Svet
Mirka S.
Svet
Oct 21, 2015

Erik Pikersgil je napravio seriju fotgrafija "Removed" koja savršeno prikazuje koliko telefoni igraju bitnu ulogu u našim životima. Danas se od svakog očekuje da je dostupan u svakom trenutku. Zapravo je tužno koliko pažnje posvećujemo našim telefonima, a ne ljudima oko nas!

#1

Ovom serijom fotografija Pikersgil pokušava da nam pokaže koliko smo u stvari zavisni od tehnologije, tako što je svoje "modele" zamolio da sklone svoje uređaje i nastave da gledaju u svoje ruke.

#2

Pikersgil je svoje prijatelje, pa čak i strance zamolio da sklone svoje telefone i da se vrate u isti položaj kao kada su koristili telefon.

#3

Inspiraciju za ovo je dobio dok je ručao u njujorškom kafeu.
"Porodica koja sedi do mene u Illium kafeu u Njujorku je tako otuđena" napisao je Pikersgil u svojim beleškama tog dana. "Uopšte ne razgovaraju. Otac i dve ćerke gledaju u svoje telefone. Majka ne koristi svoj. Ona gleda kroz prozor, tužna i usamljena, a ipak u krugu porodice. Otac sa vremena na vreme pročita naglas nešto zanimljivo na šta je naleteo na internetu."

#4

#5

#6

#7

#8

#9

#10

#11

#12

#13

Najtužnije od svega je što su ove fotografije zaista naša realnost! Svako od nas se našao u ovakvoj situaciji, čak i sam Pikersgil priznaje da je zavisnik od telefona.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email