None
14 0 1 9

DECA NISU KRIVA: Šokante i potresne ISTINITE PRIČE o deci koja su odrasla s divljim životinjama

Podeli
Svet
Marko M.
Svet
Nov 29, 2015

Londonska fotografkinja Džulija Fulerton-Baten započela je projekat pod nazivom "Deca divljine", u okviru kojeg iznova stvara scene iz života dece koja su tokom istorije napuštena u divljini. Ona je uzela slučajeve dece s četiri kontinenta koju su roditelji napustili ili su bila kidnapovana, i pokušala je da predstavi kako su životi te dece mogli da izgledaju.

Pogledajte ove neverovatne fotografije i potresne priče koje stoje iza njih!

Devojčica koja je odrasla s Lobo vukovima, Meksiko, 1845-1852.

Devojčica koja je odrasla s Lobo vukovima, Meksiko, 1845-1852.
Foto: img.huffingtonpost.com
U Meksiku je 1845. viđena devojčica s čoporom vukova koji su napadali stado koza. Godinu dana kasnije opet je viđena s vukovima - ovoga puta kako jede kozu. Ponovo je viđena 1852. kako doji dva mladunčeta vuka, ali je pobegla u šumu i nikada više nije viđena.

Oksana Malaja, Ukrajina, 1991.

Oksana Malaja, Ukrajina, 1991.
Foto: img.huffingtonpost.com
Oksana je 1991. pronađena u štenari. Njeni roditelji alkoholičari su je izbacili napolje kada je imala samo tri godine i ona je upuzala u štenaru da bi se sklonila od zime. Za 6 godina koje je provela sa psima, naučila je da trči na četiri noge i laje.

Nakon intenzivne terapije naučila je osnove jezika i društvene interakcije.

Šamdeo, Indija, 1972.

Šamdeo, Indija, 1972.
Foto: img.huffingtonpost.com
Šamdeo je odrastao s vukovima u šumi. Kada su ga pronašli, imao je ućebanu kosu, oštre nokte i kvrge na šakama i kolenima.

Kada su ga odveli u civilizaciju, odviknut je od sirovog mesa, ali nikada nije naučio da govori. Nije preživeo dugo u civilizaciji – umro je nakon 13 godina u prihvatilištu Majke Tereze.

"Dečak-ptica", Rusija, 2008.

"Dečak-ptica", Rusija, 2008.
Foto: img.huffingtonpost.com
Sedmogodišnji Prava je živeo u malenom dvosobnom stanu sa svojom majkom i desetinama njenih ptica. Majka se prema njemu ponašala kao prema ostalim pticama, hranila ga je i brinula o njemu, ali nikada nije pričala s njim. Komunicirao je jedino s drugim pticama i nije umeo da govori, već samo da cvrkuće.

Marina Čepmen, Kolumbija, 1959.

Marina Čepmen, Kolumbija, 1959.
Foto: img.huffingtonpost.com
Marinu su kidnapovali kada je imala samo 5 godina i ostavili u džungli, gde je odrasla s kapucin majmunima. Kada se u jednom trenutku otrovala, jedan stariji majmun odveo ju je do izvora vode i naterao je da pije iz njega dok nije povratila sav otrov.

Kada su je pronašli lovci, već je bila izgubila moć govora. Prodali su je bordelu, ali je pobegla odatle i živela na ulici kao lutalica. Onda ju je zarobila mafijaška porodica, ali ju je spasao komšija koji ju je poslao u Bogotu da živi sa jednim od njegovih rođaka.

Na kraju se zaposlila kao kućna pomoćnica kod porodice koja se preselila u Ujedinjeno Kraljevstvo, gde sada živi srećno udata i ima decu.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email