None
12 0 1 8

DECA NISU KRIVA ZA RAT: Srce će vam prepući kada vidite gde sve spavaju deca izbleglice i kako se snalaze u okrutnom svetu...

Podeli
Svet
Milica M.
Svet
Dec 13, 2015

Rat u Siriji traje već 5 godina, a kraj se ne nazire. Više od 2 miliona dece je izbeglo iz Sirije.
Fotograf Magnus Venman napravio je seriju fotografija sirijske dece koja su izbegla. Slike prikazuju mesta na kojima ova deca sada spavaju, daleko od doma i svojih prošlih života.

Lamar, 5 godina

Lamar, 5 godina
Foto: darbarnensover.aftonbladet.se
"Nakon bombardovanja Bagdada, život tamo više nije bio moguć."kaže njena baka. Nakon 2 pokušaja da pređu more iz Turske u malom gumenom brodiću, uspeli su da stignu do mađarske granice, koja je zatvorena. Lamar spava na ćebetu u šumi, uplašena, tužna i smrznuta.
-Horgoš, Srbija

Mahdi, 1.5 godina

Mahdi, 1.5 godina
Foto: darbarnensover.aftonbladet.se
Sve što je iskusio je rat. Izbeglice protestuju jer ne mogu proći kroz Mađarsku. Na njihovoj granici stoji stotine policajaca. Situacija postaje sve očajnija, a dan nakon što je ova nastala ova fotografija, policija je iskoristila suzavce i vodene topove.
-Roske, Mađarska

Abdul Karim, 17 godina

Abdul Karim, 17 godina
Foto: darbarnensover.aftonbladet.se
Zadnje pare potrošio je na kartu za trajekt za Atinu. Uspeo je da telefonira majci u Siriji, ona plače i uplašena je za njega, ali on ne želi dalje da je brine. On spava na trgu Omonoja, pokriven ćebetom. Sanja o krevetu i o tome kako će ponovo zagrliti svoju mlađu sestru.
-Atina, Grčka

Ahmad, 7 godina

Ahmad, 7 godina
Foto: darbarnensover.aftonbladet.se
Od njegove kuće nije ništa ostalo kada su bombe pale na Idlib. Pogodio ga je geler u glavu, ali je preživeo, dok njegov brat nije. Porodica je bila prinuđena da emigrira, te se sada Ahmad nalazi među hiljadama drugih izbeglica i spava na autoputu za Mađarsku.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email