None

DECA NISU KRIVA ZA RAT: Srce će vam prepući kada vidite gde sve spavaju deca izbleglice i kako se snalaze u okrutnom svetu...

Podeli
Svet
Milica M.
Svet
Dec 13, 2015

Rat u Siriji traje već 5 godina, a kraj se ne nazire. Više od 2 miliona dece je izbeglo iz Sirije.
Fotograf Magnus Venman napravio je seriju fotografija sirijske dece koja su izbegla. Slike prikazuju mesta na kojima ova deca sada spavaju, daleko od doma i svojih prošlih života.

Lamar, 5 godina

Lamar, 5 godina
"Nakon bombardovanja Bagdada, život tamo više nije bio moguć."kaže njena baka. Nakon 2 pokušaja da pređu more iz Turske u malom gumenom brodiću, uspeli su da stignu do mađarske granice, koja je zatvorena. Lamar spava na ćebetu u šumi, uplašena, tužna i smrznuta.
-Horgoš, Srbija

Mahdi, 1.5 godina

Mahdi, 1.5 godina
Sve što je iskusio je rat. Izbeglice protestuju jer ne mogu proći kroz Mađarsku. Na njihovoj granici stoji stotine policajaca. Situacija postaje sve očajnija, a dan nakon što je ova nastala ova fotografija, policija je iskoristila suzavce i vodene topove.
-Roske, Mađarska

Abdul Karim, 17 godina

Abdul Karim, 17 godina
Zadnje pare potrošio je na kartu za trajekt za Atinu. Uspeo je da telefonira majci u Siriji, ona plače i uplašena je za njega, ali on ne želi dalje da je brine. On spava na trgu Omonoja, pokriven ćebetom. Sanja o krevetu i o tome kako će ponovo zagrliti svoju mlađu sestru.
-Atina, Grčka

Ahmad, 7 godina

Ahmad, 7 godina
Od njegove kuće nije ništa ostalo kada su bombe pale na Idlib. Pogodio ga je geler u glavu, ali je preživeo, dok njegov brat nije. Porodica je bila prinuđena da emigrira, te se sada Ahmad nalazi među hiljadama drugih izbeglica i spava na autoputu za Mađarsku.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email