None
15 0 1 0

BIZARNI OBIČAJI ŠIROM SVETA: Lupanje ribom po člancima, farma za gojenje i hodanje po svatovima!

Podeli
Svet
Dragana P.
Svet
Oct 25, 2015

Običaje i tradiciju svi imamo. Doduše, moramo priznati da su neki od običaja potpuno bizarni! Ovih 15 običaja iz raznih delova sveta će vas naterati da se zapitate u kakvom svetu mi to živimo!

1. Zacrniti mladu

Zacrniti mladu
Zamislite najgnusnije stvari na svetu, i zamislite vaše prijatelje koji ih bacaju na vas, užasno, zar ne? E, pa još užasnije je što vas posle toga vežu za drvo. Ovo je tipično za pojedine delove Škotske. Kaže se da ako buduća mlada izdrži sve ovo, može izdržati i brak.

2. Farme za gojenje

Farme za gojenje
Definitivno se moramo složiti da svuda postoje različiti standardi za lepotu. U nekim zemljama ipak više vole krupnije žene. U Mauritaniji postoji farma gde se buduće mlade dovode još kao deca da bi se ugojile i što pre udale. Devojke su tu prisiljene da se prejedaju, ako povraćaju, teraju ih da jedu ponovo, a ako ne žele da jedu onda ih kažnjavaju. Ovo se popularno zove "Leblouh".

3. Gana

Gana
U Gani udovica mora provesti noć sa potpunim strancem kako bi se očistila od duha svog pokojnog muža.

4. Pleme Sambian

Pleme Sambian
Mladiće iz plemena Sambian u Novoj Gvineji drže podalje od devojaka dok odrastaju. Oni su prinuđeni da progutaju semenu tečnost najmoćnijih ratnika svog plemena. Smatraju da je to bitna stvar u odrastanju svakog muškarca.

5. Slana pesma

Slana pesma
U Kini buduće mlade moraju da plaču svakog dana po sat vremena, mesec dana pred venčanje. Majka se pridružuje 10 dana budućoj mladoj, a onda baka, pa svaka žena iz porodice. Plakanje je zapravo trebalo da bude pokazatelj radosti, zato žene plaču u različitim tonovima, te plakanje zvuči kao pesma.

6. Mora ih biti dvoje

Mora ih biti dvoje
U južnom Sudanu, u plemenu Neur smatra se da brak nije potpun ako žena ne rodi dvoje dece. Ako žena ne uspe da rodi dvoje dece, muž može da traži razvod.

7. Pleme Masaji

Pleme Masaji
U plemenu Masaji, u Keniji, otac blagosilja ćerku tako što pljuje na njenu glavu i grudi, bre nego što je mladoženja odvede iz sela.

8. Zle vile i Irci

Zle vile i Irci
Kada mlada i mladoženja plešu, mladine noge moraju biti stalno u vazduhu. Irci veruju da će zle vile doći i ukrasti mladu, ako ona spusti stopala na pod.

9. Ljudska prostirka

Ljudska prostirka
U francuskoj Polineziji posle svadbe, mladini rođaci legnu na zemlju, licem na dole, i mlada i mladoženja hodaju preko njih.

10. Kradljivci cipela

Kradljivci cipela
U nekim delovima Indije, mladoženja mora da se izuje pre nego što stane pred oltar. Tada počinje opšta havarija. Svatovi sa mladine strane pokušavaju da ih ukradu, dok svatovi sa mladoženjine strane pokušavaju da ih odbrane.

11. Životinje

Životinje
Iako nijedna država na svetu ne prihvata brakove između ljudi i životinja zvanično, oni se često praktikuju da bi se oterali zli duhovi, kao što je na primer u Indiji slučaj.

12. Nova Gvineja

Nova Gvineja
Pleme u Novoj Gvineji dozvoljava deci od 6 godina da stupaju u brak. Dozvoljeno im je da imaju odnose pre braka, ali zato ne smeju da dele obroke dok nisu venčani.

13. Ozbiljna stvar

Ozbiljna stvar
U Kongu, mlada i mladoženja moraju biti ozbiljni tokom cele svadbe jer brak treba shvatiti ozbiljno.

14. Riba

Riba
Kada je venčanje gotovo, u Južnoj Koreji, mladoženjini prijatelji mladoženji skinu čarape i udaraju ga ribama po člancima, da bi ga pripremili za prvu bračnu noć.

15. Nošenje bele boje

Nošenje bele boje
Veruje se da je ova tradicija na zapadu počela udajom kraljice Viktorije za princa Alberta. Ovo je tada svima bilo jako konfuzno jer je bela odeća do tada označavala žalost.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email